Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορτσάρει πάνω από τις 4.000 μονάδες

Η κορυφή των 4.000 μονάδων κατακτήθηκε. Και τώρα οι επενδυτές, από κάθε κατηγορία αποτίμησης και δραστηριότητας, επιχειρούν να κατοχυρώσουν κεκτημένα και να επανασχεδιάσουν την τακτική τους για τη συνέχεια. Σημαντικά τα κέρδη για μετοχές των Folli Follie, Motor Oil, ΕΛΠΕ και Τιτάν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα επίπεδα των 4.000 μονάδων συνεχίζει να κινείται ανοδικά η αγορά, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται σταδιακά μετά τις 14:00 στο περίπου 1,5 προς 1.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον, αν και εμφανώς πιο... ήπιο απ’ ό,τι χθες, αλλά και στην αρχή της συνεδρίασης, παραμένει επικεντρωμένο σε μετοχές των ΟΠΑΠ, Αγροτικής Τράπεζας, Eurobank, Εθνικής, ΕΛΠΕ.

Αγοραστές εμφανίζονται και σήμερα υψηλότερα προς τα 34,74 ευρώ στη μετοχή της Τιτάν, προς τα 23,50 ευρώ της Motor Oil, και μέχρι τα 25 ευρώ στη μετοχή των Folli Follie (5,56%).

Το κλίμα είναι ανάλογο, δηλαδή πιο ήπιο στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου το ενδιαφέρον μεταφέρεται από την Τέρνα στη ΓΕΚ, στη Notos (λόγω και της εισαγωγής των νέων μετοχών), στην J&P Άβαξ, στον Φουρλή, αλλά και σε Ηρακλή, Ιntralot, Μαΐλλη, Μυτιληναίο, και βεβαίως στο Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Από το υπόλοιπο της αγοράς ξεχωρίζουν οι μετοχές των Κεραμεία Αλλατίνη (μέχρι τα 0,82 ευρώ), Ατλάντικ (μέχρι τα 2,46 ευρώ), Kleemann (μέχρι τα 5,80 ευρώ), ΔΕΛΤΑ Project (3,34 ευρώ), Profile (2,47 ευρώ) και Βαράγκης, Creta Farm, Καράτζηw και ορισμένες ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Το ενδιαφέρον για τη συνέχεια δεν είναι τόσο η εκ νέου υπέρβαση των 4.000 μονάδων όσο η συντήρηση της θετικής διάθεσης και κλίματος σε μία ιδιόμορφη, λόγω της λήξης παραγώγων, συνεδρίαση.

Εάν μάλιστα ”καλυφθεί” και το ”κενό” που δημιουργήθηκε μεταξύ του χθεσινού κλεισίματος και του σημερινού ανοίγματος της αγοράς, τότε ακόμη καλύτερα για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v