Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικό το momentum, πιθανές οι ρευστοποιήσεις

Διατηρείται το θετικό momentum της αγοράς εκτιμούν οι αναλυτές, μερίδα των οποίων επισημαίνει ότι με τη γενικότερη εικόνα να παραμένει ευνοϊκή, ο Γενικός Δείκτης θα δοκιμάσει το επίπεδο των 4.000 μονάδων. Πιθανές ωστόσο οι ”ήπιες” ρευστοποιήσεις.

ΑΧΕ: Θετικό το momentum, πιθανές οι ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το θετικό της momentum εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα διατηρήσει η εγχώρια αγορά.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Eurobank Securities η οποία εκτιμά πως καθώς το momentum παραμένει ”ισχυρό” η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται θετική. Συμπληρώνει, όμως, πως η λήξη παραγώγων σήμερα ενδέχεται να δημιουργήσει τάσεις μεταβλητότητας.

Την καλή της απόδοση εκτιμά η Marfin Analysis πως θα συνεχίσει η Σοφοκλέους.

Συντηρείται το ενδιαφέρον για μετοχές εκτιμά η Proton Securities, η οποία συμπληρώνει ότι από την άλλη τα ισχυρά κέρδη που καταγράφηκαν χθες σε ορισμένους τίτλους ενδέχεται να οδηγήσουν σε κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Μόλις 1% απέχει ο Γενικός Δείκτης από το επίπεδο των 4.000 μονάδων επισημαίνει η Εγνατία Finance σύμφωνα με την οποία πρόκειται για ένα επίπεδο το οποίο αναμένεται να ”δοκιμαστεί” καθώς οι γενικότερες συνθήκες της αγοράς παραμένουν ευνοϊκές.

Ωστόσο, καθώς οδηγούμαστε σε υψηλότερα επίπεδα, είναι πιθανό να καταγραφούν ”ήπιες” κινήσεις αποκόμισης κερδών οι οποίες και αναμένεται να βοηθήσουν τον Γενικό Δείκτη να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Τα θεμελιώδη στοιχεία αλλά και οι επιχειρηματικές εξελίξεις παραμένουν υποστηρικτές της τάσης, υποδηλώνοντας ότι οι πιθανότητες για διόρθωση περιορίζονται μόνο στο πλαίσιο αντίστοιχης κίνησης από τις διεθνείς αγορές, αναφέρει η Σίγμα Securities.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities σημειώνει πως έληξε η εξαμηνιαία περίοδος του κινήτρου διακράτησης μετοχών για τον ΟΠΑΠ ενδέχεται να παρατηρήσουμε κινήσεις αποκόμισης κερδών στη μετοχή του Οργανισμού.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη της τάξης του 1,90% έκλεισε χθες το Γενικός Δείκτης με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 399 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η αγορά ανέκαµψε χθες µε τις µετοχές µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν.

Παράλληλα, η Marfin Analysis σημειώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα και Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v