Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Εσπασαν” οι 4.000 μονάδες

Με τη... δεύτερη εντολή αγοράς στη μετοχή της Cosmote ο Γ.Δ. κινήθηκε υψηλότερα των 4.000 μονάδων. Η επιστροφή της Σοφοκλέους στα γνώριμα πριν από περίπου 5,5 χρόνια εδάφη ενισχύει μεν τον ενθουσιασμό των επενδυτών, πλην όμως θα πρέπει να υπάρξει και μια ψυχραιμότερη αντιμετώπιση του ”ελληνικού παράδοξου”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε περιοχές γνώριμες υψηλότερα των 4.000 μονάδων και ύστερα από παρέλευση περίπου 5,5 ετών επιστρέφει η αγορά.

Έργο και συνέπεια μιας απόλυτα μεθοδικής και προσεκτικής πολιτικής που ακολουθούν τα τελευταία 2-2,5 χρόνια οι πανίσχυροι ξένοι επενδυτικοί οίκοι.

Η αγορά ”άνοιξε” με ”κενό” και της Cosmote, ενώ Αγροτική και ΕΛΠΕ υπεραντιδρούν από την αρχή.

Ο Γ.Δ. διαμορφώθηκε μέχρι και 1% υψηλότερα προς τις 4.010 μονάδες, με ενδιαφέρον στοιχείο την κατακόρυφα αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, που λογικά θα πρέπει να παραπέμπει σε περαιτέρω ενίσχυση της συμμετοχής ξένων θεσμικών, αλλά και Ελλήνων συνεργατών τους.

Η μετοχή της Cosmote διαμορφώθηκε στα 20,10-19,50 ευρώ, της Αγροτικής στα 5,36 ευρώ και των ΕΛΠΕ στα 13,16 ευρώ.

Από τη δεύτερη ταχύτητα της κατηγορίας μετοχών Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν από την αρχή η μετοχή της Σιδενόρ με απόλυτα επιθετικό διάγραμμα, ο μόνιμος ”πελάτης” του καταλόγου των ”πλέον αποδοτικών τίτλων”, το Αλουμίνιον της Ελλάδος, η J&P Άβαξ, η Μηχανική, η ΕΛΤΕΧ, η Attica Συμμετοχών και αρκετές ακόμη.

Η επιθετικότητα της τάσης αποδίδεται από χρηματιστηριακούς αναλυτές στις τελευταίες υπερθετικές αναλύσεις των ξένων, ειδικότερα όμως στη σημερινή έκθεση της UBS (δες σχετικό θέμα).

Στη σχετική έκθεση καταγράφονται τα νέα δεδομένα μετά τη σημαντική ενίσχυση της αποτίμησης της αγοράς μας προς τα 135 δισ. ευρώ, ο βαθμός ελκυστικότητας (και επικινδυνότητας) αρκετών μετοχών, αλλά και οι στρατηγικές επιλογές από τη Μεγάλη και Μεσαία Κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v