Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει η Κων. Μπουρμπούλια, στην αύξηση φορολόγησης των κερδών των μικρομεσαίων, στις προβλέψεις για αύξηση των τιμών του πετρελαίου, στη διεύρυνση του ωραρίου των τραπεζών, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει η Κων. Μπουρμπούλια, στην αύξηση φορολόγησης των κερδών των μικρομεσαίων, στις προβλέψεις για αύξηση των τιμών του πετρελαίου, στη διεύρυνση του ωραρίου των τραπεζών, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Μπουρμπούλια: Κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκία και συμμετοχή σε συμμορία αντιμετωπίζει η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, σύμφωνα με την Ημερησία.

Συμμορία που φέρεται να συγκρότησε η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια μαζί με τους προφυλακισμένους Σ. Κεχαγιόγλου και Ευαγγ. Καλούση και τον δικηγόρο Αθ. Βαρλάμη, δρούσε από το 2000 μέχρι και το 2003 στους κόλπους της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος της πρώην ανακρίτριας αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Γκαργκάνας: Η υπερχρέωση των νοικοκυριών ανησυχεί έντονα την Τράπεζα της Ελλάδος οδηγώντας τον διοικητή της Ν. Γκαργκάνα να επαναλάβει τις προειδοποιήσεις του προς τους δανειολήπτες και να συστήνει να μην υπερβαίνουν οι δόσεις των δανείων και των καρτών το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος, επισημαίνει η Καθημερινή.

Αισιόδοξος είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για την οικονομία όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο σύμφωνα με την οποία ο κ. Γκαργκάνας τάσσεται υπέρ του ελαστικού ωραρίου για τις τράπεζες.

Πληθωρισμός: Ελαφρά αύξηση ενός δεκάτου της μονάδας σημείωσε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα για να διαμορφωθεί στο 3,5%, ενώ κατά το ίδιο ποσοστό μειώθηκε στη Ζώνη Ευρώ τον ίδιο μήνα για να διαμορφωθεί σε 2,2% και σε 2,1% στην ΕΕ, των ”25” σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της στατιστικής υπηρεσίας της Ένωσης Eurostat που δημοσιεύθηκε χθες στις Βρυξέλλες, αναφέρει η Καθημερινή.

ΚΠΣ: ”Πράσινο φως” για εντάξεις έργων στο Γ’ ΚΠΣ έως και το 2008 έδωσε χθες η επίτροπος αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης Ντανούτα Χουμπνερ, μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, στις Βρυξέλλες, σημειώνει η Εξπρές.

Φόροι: Αυξημένοι είναι οι Μοναδικοί Συντελεστές Καθαρού Κέρδους για τα περισσότερα νέα επαγγέλματα που απέκτησαν τον δικό τους συντελεστεί σύμφωνα με την Καθημερινή που κάνει λόγο για αύξηση συντελεστών από 3% - 250%.

Σοφοκλέους: Οι ξένοι ενισχύουν τις θέσεις στη Σοφοκλέους, αναφέρει η Ημερησία η οποία συμπληρώνει πως το ελληνικό χρηματιστήριο είναι πρώτο στην ευρωζώνη σε απόδοση φέτος.

Πετρέλαιο: Στα 70 δολ. ”βλέπει” η Goldman Sachs το πετρέλαιο σημειώνει η Ημερησία.

Τράπεζες: ”Καυτή” περίοδος εν όψει για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”, επισημαίνοντας ότι διεθνείς οίκοι και εγχώριες χρηματιστηριακές εταιρίες εξέδωσαν μπαράζ εκθέσεων στην πλειονότητα των οποίων περιλαμβάνονται σημαντικές αυξήσεις στις τιμές-στόχους.

Ωράριο Τραπεζών: Πόλεμο σε συνδικαλιστικό επίπεδο και προσδοκία ευρύτερων αλλαγών στον τραπεζικό κλάδο διαμορφώνει η υπογραφείσα επιχειρησιακή συμφωνία στην Eurobank αναφέρει το Κέρδος.

Για εμφύλιο συνδικαλιστών όσον αφορά στο ωράριο κάνει λόγο Το Βήμα που επισημαίνει ότι η ΟΤΟΕ απειλεί με κυρώσεις το σωματείο υπαλλήλων της Eurobank επειδή καταστρατηγεί τις κλαδικές συμφωνίες.

Συγκοινωνίες: Ανακοινώνονται σήμερα, εκτός απρόοπτου οι αυξήσεις στα κόμιστρα και τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με την Εξπρές.

ΟΤΕ: Τη συγχώνευση με την Otenet εξετάζει η διοίκηση του ΟΤΕ ως λύση στα μειωμένα έσοδά του επισημαίνει το Κέρδος.

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση 65% στα κέρδη αναμένει η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο η οποία συμπληρώνει πως τα κέρδη της Τράπεζας θα ανέλθουν στα 212 εκατ. ευρώ λόγω ΕΛΕΧΑ, ΧΑ και λιανικής.

Coca-Cola 3Ε: Σε αναδιάρθρωση της λειτουργικής της δομής στην ελληνική αγορά προχωρεί η Coca-Cola 3E, η οποία ανακοίνωσε χθες τη μεταφορά της παραγωγής του εργοστασίου της Αθήνας σε αυτό του Σχηματαρίου, καθώς και τη διακοπή της λειτουργίας των περιφερειακών αποθηκών σε Μεσολόγγι, Κέρκυρα και Ρόδο, αναφέρει η Καθημερινή.

Για αναδιάρθρωση έκπληξη από την Coca-Cola 3E κάνει λόγο το Κέρδος που επισημαίνει ότι η απόφαση της εταιρίας προκάλεσε έντονη ανησυχία.

Τράπεζα Αττικής: Έως τον Μάρτιο πωλείται το 20% της Τράπεζας Αττικής επισημαίνει η Ημερησία, που προσθέτει ότι με οριακές ζημίες λόγω αυξημένων προβλέψεων για επισφάλειες έκλεισε η χρήση του 2005.

LogicDis: Με την LogicDis φλερτάρει η Singular αναφέρει η Ημερησία σύμφωνα με την οποία τραπεζικοί κύκλοι μιλούν για προχωρημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών.

Μύλοι Λούλη: Είσοδο στην αγορά της Ουκρανίας στην επόμενη πενταετία, εκποίηση παγίων για την αναδιάρθρωση του δανεισμού και αύξηση μεγεθών για τις θυγατρικές του εξωτερικού προβλέπει ο Κωνσταντίνος Λούλης πρόεδρος του ομίλου Λούλη, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις” σκιαγραφεί και την εικόνα του κλάδου της αλευροβιομηχανίας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v