Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόλις 1% από τις 4.000 μονάδες!

Μόλις 1% απέχει ο Γενικός Δείκτης από τις 4.000 μονάδες, όπως πολύ σωστά μας υπενθυμίζει σήμερα η Εγνατία Finance. Νέα αναθεώρηση τιμής-στόχου για την Εθνική, θερμαίνεται κι άλλο το μέτωπο της Εμπορικής, τη στιγμή που και η Eurobank Securities ξεκινά την κάλυψη της Αγροτικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Την εκτίμηση πως η θετική τάση και διάθεση θα διατηρηθεί και σήμερα κάνουν οι αναλυτές στην πρωινή τους αναφορά. Θετικά εκτιμούν το κλίμα η Εθνική ΑΧΕ, η Marfin Analysis, με την Εγνατία Finance να υπενθυμίζει πως ο Γενικός Δείκτης απέχει μόλις 1% από το επίπεδο των 4.000 μονάδων και την Eurobank Securities να επισημαίνει τη λήξη παραγώγων και το ενδεχόμενο δημιουργίας τάσεων μεταβλητότητας.

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη (και FTSE-20) η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώνεται πλέον στα υψηλά των 38,40 ευρώ, με την Citigroup να φέρνει την τιμή-στόχο στα 42 ευρώ (μετά τα 49 ευρώ της JP Morgan) και την UBB να χαρακτηρίζεται ”διαμάντι” των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου.

Από το μέτωπο της Εμπορικής (δες σχετικό θέμα) τα ενδεχόμενα περιστρέφονται ή επιδιώκεται να περιστραφούν σε ενδεχόμενο ξαφνικό χτύπημα των Γάλλων.

Από την πλευρά της η Τράπεζα Πειραιώς (δες σχετικό θέμα) αποσαφηνίζει πως κανέναν ενδιαφέρον δεν υπάρχει για την Εμπορική. Από την άλλη, η κάλυψη της Αγροτικής με σύσταση ”υπεραπόδοσης” από την Eurobank Securities ενδέχεται να ενισχύσει το ενδιαφέρον για τον τίτλο.

Για τα ΕΧΑΕ η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναθεωρεί στα 11,1 ευρώ την τιμή-στόχο, σε μια περίοδο που στην αγορά προεξοφλείται ακόμη μια επιστροφή κεφαλαίου.

Για διάφορους λόγους μετοχές εταιριών όπως ΤΕΡΝΑ – ΓΕΚ, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Εκδόσεις, Intralot, Info-quest, Βιοχάλκο, Creta Farm, Jumbo, Νίκας βρίσκονται δικαιολογημένα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

ΣΗΜ: Θα πρέπει να προσεχθεί πως σε σημερινή της έκθεση η UBS αναφέρεται θετικά για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και ορισμένες (επιλεγμένες) μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Χαμηλότερης για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς στην ανάλυση του πανίσχυρου αγγλο-ελβετικού οίκου συμπεριλαμβάνονται οι μετοχές των Ιατρικού Αθηνών, Σαράντη, Τεχνικής Ολυμπιακής, ΣΙΔΕΝΟΡ, Marfin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v