Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ασιατική γρίπη” στη Σοφοκλέους

Χαμηλότερα των 3.900 μονάδων κινείται (με το ”καλημέρα”) η Σοφοκλέους, μετά το ντόμινο των πιέσεων που ξεκίνησε από το Τόκιο και επεκτάθηκε στις ευρωαγορές. Ωστόσο, ξεχωρίζουν Intracom, Hyatt από τον FTSE-20, ενώ από τα μεσαία συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά επιδεικνύεται από τις Elbisco, FG Europe, Jumbo, Βωβός, Μυτιληναίος και Intralot.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόνο μία μετοχή διαμορφωνόταν θετικά μετά τα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης και αφού προηγουμένως ο Γ.Δ. είχε ”ακουμπήσει” μέχρι τις 3.880 μονάδες.

Απόλυτα αναμενόμενη, και σύμφωνα με ορισμένους επιθυμητή (ίσως και επιδιωκόμενη) η διόρθωση - αποθέρμανση της αγοράς, προσφέρεται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Τα υψηλά επίπεδα βασικών δεικτών και μετοχών του FTSE-20 δικαιολογούν εν μέρει την επιφυλακτικότητα ορισμένων αναλυτών, δικαιώνουν όσους κινούνται με συντηρητικό – μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και με την πρώτη ευκαιρία θα αναδειχθούν και πάλι οι επόμενες επιλογές.

Η αγορά σε επίπεδο Γ.Δ. διαμορφώθηκε σταδιακά προς τις 3.895 μονάδες, καθώς η μετοχή της Alpha Bank από τα 28,24 διαμορφώθηκε μέχρι τα 28,60 ευρώ.

Επίσης, η μετοχή της Εθνικής διαμορφώθηκε από τα 37,0 μέχρι τα 37,44 ευρώ και της Eurobank από τα 30,06 μέχρι τα 30,10 ευρώ.

Οι μετοχές των Hyatt, Intracom κυμαίνονταν πέριξ των αρχικών τιμών των 11,10 και 6,98 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στη δεύτερη είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές (στα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης) περισσότερες των 250.000 τεμαχίων.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με μικρότερη ή μεγαλύτερη προσφορά, υποχωρούσαν μέχρι και 3,5% στην πλειονότητά τους οι μετοχές του Mid 40.

Συγκριτικά, η καλύτερη συμπεριφορά διαμορφωνόταν αρχικά για τους τίτλους των Elbisco, FG Europe, Jumbo, Βωβός, Ιntralot, Μυτιληναίος και ελάχιστων ακόμη από την ίδια κατηγορία.

Η σχέση αυξημένων συναλλαγών και μεγαλύτερου ποσοστού αρνητικής μεταβολής ήταν εμφανέστερη στην ΕΛΤΕΧ (μέχρι τα 6,10 ευρώ), στον ΔΟΛ (μέχρι τα 3,28 ευρώ), στην ΕΥΔΑΠ (μέχρι τα 7,90 ευρώ) και στη Μέτκα (μέχρι τα 10,04 ευρώ).

Εύλογο ενδιαφέρον όσον αφορά στη στάση που τηρούν κυρίως οι χθεσινοί ”εγκλωβισμένοι”, με πωλήσεις κυρίως σε μετοχές του Mid 40, αλλά και ως προς τη διαμόρφωση των ”στηρίξεων” τόσο του Γ.Δ. όσο και του FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v