Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετά τη διόρθωση, η άνοδος

Υψηλότερα των 3.970 μονάδων και κόντρα στην τάση διόρθωσης των ξένων χρηματιστηρίων κινείται η Σοφοκλέους. Αιχμή της ανόδου η Alpha Bank, χωρίς να υστερούν Εurobank, Εθνική (συνολικότερα ο όμιλος). Ξεχωρίζουν Ιntracom, όμιλος Μυτιληναίου και αρκετές ακόμη εταιρίες από τη μεσαία και μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζεται ακάθεκτη, κόντρα στη διόρθωση των ευρωπαϊκών αγορών, η ανοδική φορά της Σοφοκλέους.

Σε επίπεδο τόσο Γ.Δ. που κινείται προς τις 3.970 μονάδες πλέον όσο και επιμέρους βασικών, με τον FTSE-20 να κερδίζει 0,3% και των ασφαλειών 3,3%.

Η τεχνολογία και οι πρώτες ύλες ενισχύουν τη θέση τους κατά 3,2 και κατά 3,3%, με την υψηλή κυκλοφοριακή ταχύτητα στο +1,5%.

Έτσι, διαμορφώνεται μάλλον θετικά η σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 1, καθώς από την υψηλή κεφαλαιοποίηση μετοχές –σηματωροί στηρίζουν την αντίδραση της αγοράς.

Στη μετοχή της Alpha Bank με συναλλαγές πλέον περισσότερες του 1,2 εκατ. ευρώ η μετοχή διαμορφώνεται κατά 2,8% υψηλότερα πατώντας πλέον και τα 29 ευρώ.

Ανοδικά βέβαια κινούνται οι Eurobank, Εμπορική και Εθνική.

Από τον FTSE-20, ξεχωρίζει, θετικά, η προσέγγιση πλέον των 7 ευρώ για τη μετοχή της Intracom, ενώ με συναλλαγές περισσότερες των 260.000 τεμαχίων υπεραποδίδει με περίπου 5% η Βιοχάλκο, στα 8,44 ευρώ.

Με αυτή την εικόνα να διαμορφώνεται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, είναι λογικό να επηρεάζεται ανάλογα ένα σημαντικό μέρος τόσο της μεσαίας όσο και (δευτερευόντως) της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Συνολικότερα ανοδικά κινείται ο όμιλος της Εθνικής, με το σύνολο των θυγατρικών, ο όμιλος Μυτιληναίος, με το σύνολο των θυγατρικών, αλλά και Σιδενόρ, Τέρνα (με αυξημένες συναλλαγές) και ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΛΒΑΛ, Εγνατία Τράπεζα, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Marfin και Φουρλής.

Για τη συνέχεια, παρουσιάζει ενδιαφέρον η συντήρηση της φοράς για ικανό αριθμό μετοχών, λόγω της διόρθωσης που σημειώνεται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v