Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ αναβαθμίσεων για την Alpha Bank (upd6)

Θετικότατες εντυπώσεις προκάλεσε στους αναλυτές το περιεχόμενο του business plan της Alpha Bank για την περίοδο 2006-2008. Νέες τιμές-στόχους θέτουν οι Π&Κ (35 ευρώ), Σίγμα (33) Marfin (29,5), Εγνατία (31,5), HSBC (31,8) και Proton (33). Διατηρούν τις τιμές Citigroup, JP Morgan. Πώς σχολιάζουν Eurobank Sec, Εθνική ΑΧΕ.

Μπαράζ αναβαθμίσεων για την Alpha Bank (upd6)
Ανοδικές αναθεωρήσεις της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank προκάλεσε εκ μέρους των αναλυτών η χθεσινή ανακοίνωση του business plan της τράπεζας για την επόμενη τριετία.

Συγκεκριμένα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας στα 35 ευρώ, από τα 32 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Επίσης, σε ανοδική αναθεώρηση στα 29,50 ευρώ, από τα 26 ευρώ πριν, έθεσε την τιμή-στόχο η Marfin Analysis, συνιστώντας ”neutral”, ενώ στα 33 ευρώ, από τα 28,5 ευρώ, αναβάθμισε την τιμή-στόχο η Σίγμα Securities, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance ανέβασε τον πήχη για τη μετοχή της Alpha Bank στα 31,50 ευρώ, από τα 28,40 ευρώ, θέτοντας τη σύσταση ”accumulate”.

Από την πλευρά της η HSBC αυξάνει την τιμή-στόχο στα 31,8 ευρώ, από 30,35 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight” αμετάβλητη.

Εξάλλου, αμετάβλητη στα 31 ευρώ διατηρεί η Citigroup την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”buy”, ύστερα από την ανακοίνωση του business plan της τράπεζας, ενώ ο ξένος οίκος επισημαίνει (όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Dow Jones) ότι η Alpha Bank παραμένει μεταξύ των ελληνικών top picks της.

Παράλληλα και η JP Morgan διατηρεί την τιμή-στόχο των 30 ευρώ, αλλά και τη σύσταση ”overweigh” (σύμφωνα με το Dow Jones).

Η μετοχή της Alpha Bank ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (16 Ιανουαρίου) στα 28,24 ευρώ.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η Alpha Bank παρουσίασε μια ξεκάθαρα επεκτακική στρατηγική στα Βαλκάνια, με εστίαση στην οργανική ανάπτυξη, πυροδοτούμενη από τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης του δανεισμού των νοικοκυριών στην περιοχή.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι στόχοι που τέθηκαν από την τράπεζα είναι ρεαλιστικοί, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”overweight” λόγω της αξιόπιστης στρατηγικής που στοχεύει στον δανεισμό της λιανικής, των σταθερών δανειακώνά spreads, των συνεχιζόμενων προσπαθειών να ελεγχθεί το κόστος και της αυξανόμενης παρουσίας στη ΝΑ. Ευρώπη.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της Τράπεζας κατά 3,6% και κατά 7,2% για το 2006 και το 2007 αντίστοιχα λόγω του υψηλοτερου ρυθμού ανάπτυξης που καταγράφει ο τομέας της πιστωτικής επέκτασης στα στεγαστικά δάνεια, αλλά και λόγω της ανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων.

Η Marfin Analysis σε σχετική της έκθεση με τίτλο ”Συνέχεια επικέντρωσης στην ανάπτυξη” και ημερομηνία 17 Ιανουαρίου αναφέρει πως προσαρμόζοντας τις εκτιμήσεις της με βάση τις προβλέψεις και τις αλλαγές του business plan της τράπεζας προκύπτει η νέα τιμή-στόχος, η οποία και δικαιολογεί το κατά 14,3% ράλι στο οποίο έχει επιδοθεί η τιμή της μετοχής από τις αρχές του έτους.

Παράλληλα, η Marfin Analysis σημειώνει πως προχώρησε σε αναμόρφωση των προβλέψέων της για την περίοδο 2006-2009, διατηρώντας αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του 2005.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 κατά 8,1% (στα 2,08 ευρώ) και κατά 14,4% για το 2007 (στα 2,37 ευρώ).

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin Analysis εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank θα ενισχυθούν κατά 20,5% το 2006 και κατά 14,1% το 2007.

Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank προχώρησε και η Σίγμα Securities, η οποία προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας θα ενισχυθούν κατά 19%, από 16,4% που προέβλεπε πριν (συμπεριλαμβανομένης και της επαναγοράς ιδίων μετοχών του 1% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας).

Σε ό,τι αφορά τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση της τράπεζας, η Σίγμα Securities τους χαρακτηρίζει ”σχετικά αισιόδοξους”, ενώ επισημαίνει ότι κατά την άποψή της η Alpha Bank έχει το όνομα, την υποδομή, τα προϊόντα, αλλά και τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να τους επιτύχει.

Από την πλευρά της, η Εγνατία Finance διευκρινίζει πως έχοντας συμπεριλάβει τους νέους στόχους της διοίκησης στο μοντέλο της αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας κατά 4,3% για το 2006 και κατά 9,1% για το 2007.

Ειδικότερα, η Εγνατία Finance προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank θα φτάσουν στα 2,11 ευρώ το 2006 και στα 2,56 ευρώ το 2007.

Επιφυλακτικότερη εμφανίζεται η Eurobank Securities, αναφέροντας πως οι φιλόδοξοι στόχοι της Alpha ξεπερνούν τις εκτιμήσεις της, ενώ καλωσορίστηκαν από τους επενδυτές. Κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής οι κίνδυνοι-”κλειδιά” στο σχέδιο της Alpha σχετίζονται με την εγχώρια ανάπτυξη του δανεισμού, με τα spreads, αλλά και με τους ”στόχους” στη ΝΑ. Ευρώπη, οι οποίοι, όπως αναφέρει η Eurobank, βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των προσδοκιών.

Ο ανταγωνισμός στο γεωγραφικό αυτό τμήμα, αναφέρει στο πρωινό της report η Eurobank, είναι οξύς, με περισσότερες από 40 τράπεζες να λειτουργούν στη ρουμανική και τη σερβική αγορά. Στα θετικά, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η προσέγγιση της Alpha σε ό,τι αφορά την οργανική ανάπτυξη είναι συνετή, καθώς ο ρυθμός της επέκτασης των υποκαταστημάτων μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τη ζήτηση.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή στο πρωινό της report προαναγγέλλει την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της και της τιμής-στόχου για την Alpha Bank.

Για τα κέρδη ανά μετοχή ενημερώνει πως προβλέπει ότι θα παρουσιάσουν μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 19% την περίοδο 2006-2008 (από 17% που προέβλεπε πριν), ενώ αναλυτικότερα εκτιμά ότι για το 2006 θα ανέλθουν στα 2,02 ευρώ, για το 2007 στα 2,41 ευρώ και για το 2008 στα 2,86 ευρώ.

Εξάλλου, όπως τονίζει η Fortius σε σημερινή τεχνική της ανάλυση, όπου αναφέρεται στην άνοδο που προκάλεσε η ανακοίνωση του επιχειρηματικού σχεδίου, η επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση των 28 ευρώ θα φέρει τη μετοχή της Alpha Bank σε σύντομο χρονικό διάστημα προς τον επόμενο στόχο των 30 ευρώ, σημείο αντίστασης το οποίο προέρχεται από τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο του 2000.



Υπενθυμίζεται πως χθες η Deutsche Bank έθεσε ”υπό αναθεώρηση” την τιμή-στόχο (των 28,50 ευρώ) για τη μετοχή της Alpha Bank, όπως ανέφερε σε σχετική της έκθεση, με αφορμή την ολοκλήρωση της επενδυτικής ημερίδας για την παρουσίαση του business plan της τράπεζας, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Τέλος, η Proton αυξάνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 33 ευρώ από τα 27,5, το οποίο συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 16,7% από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής. Επίσης, αλλάζει τη σύσταση για τη μετοχή σε overweight από neutral.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v