Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρείται η ανοδική τάση-ισχυρό το momentum

Διατήρηση της ανοδικής τάσης προβλέπουν οι αναλυτές, με την ψυχολογία να παραμένει θετική, ενώ μερίδα των αναλυτών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταγραφούν ”ήπιες” κινήσεις αποκόμισης κερδών. Στο επίκεντρο η Alpha Bank.

ΑΧΕ: Διατηρείται η ανοδική τάση-ισχυρό το momentum
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικό παραμένει το επενδυτικό κλίμα σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που κατά συνέπεια εκτιμά πως η αγορά θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Η Alpha Bank θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για μια ακόμη συνεδρίαση μετά την παρουσίαση του ”επιθετικού” επιχειρηματικού σχεδιασμού της, επισημαίνει η Proton Securities.

”Ισχυρό” momentum συνεχίζει να επιδεικνύει η Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται μόλις κατά 1,5% χαμηλότερα από το επίπεδο των 4.000 μονάδων, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το κλίμα παραμένει θετικό, προσθέτοντας ότι η υπάρχουσα ρευστότητα υποστηρίζει την τάση για περαιτέρω κέρδη, ενώ παράλληλα συμπληρώνει ότι τα προσδοκώμενα μεγάλα deals ενισχύουν περισσότερο την ψυχολογία.

Τα προαναφερθέντα δικαιολογούν τη συνέχιση ανοδικής κίνησης για έναν αριθμό μετοχών, αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία επισημαίνει ωστόσο πως ύστερα από την ισχυρή άνοδο που έχει καταγραφεί από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, είναι πιθανό να καταγραφούν ήπιες κινήσεις αποκόμισης κερδών, οδηγώντας την αγορά σε τάσεις συσσώρευσης.

Μια ακόμη θετική συνεδρίαση προβλέπει για σήμερα η Σίγμα Securities σε συνέχεια των κερδών που κατέγραψαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, όπως διευκρινίζει.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 1,33% υψηλότερα, φθάνοντας σε νέο υψηλό πενταετίας, µε τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 346 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον σε όλες τις κατηγορίες µετοχών, ενώ οι µετοχές µεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν για ακόµα µία φορά, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v