Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η πολιτική μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, οι ακάλυπτες επιταγές, τα νέα υψηλά για τις τιμές των μετάλλων, το επιχειρησιακό σχέδιο της Alpha Bank, αλλά και οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2005, ο διαγωνισμός για τα τερματικά του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η πολιτική μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, οι ακάλυπτες επιταγές, τα νέα υψηλά για τις τιμές των μετάλλων, το επιχειρησιακό σχέδιο της Alpha Bank, αλλά και οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2005, ο διαγωνισμός για τα τερματικά του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ληστεία: Εκατοντάδες άντρες της ΕΛΑΣ έχουν αποδυθεί σε ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν τους τέσσερις ληστές που διέφυγαν μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος και τη ”μάχη” που δόθηκε στο κέντρο της Αθήνας, τονίζει Το Βήμα.

Τη σύνδεση των πέντε ληστών που αιματοκύλισαν χθες το κέντρο της Αθήνας με τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται μετά την εξάρθρωση της 17Ν, επιχειρεί η ΕΛΑΣ σύμφωνα με Τα Νέα, που συμπληρώνουν ότι κλειδί αποτελεί η σύλληψη του 28χρονου ληστή που τραυματίστηκε στη συμπλοκή.

Γρίπη: Η γρίπη των πτηνών μπαίνει στο μικροσκόπιο των αναλυτών, που διερευνούν τις οικονομικές επιπτώσεις της, αναφέρει η Ημερησία, η οποία παραθέτει τις προβλέψεις της Citigroup σύμφωνα με τις οποίες αρχικά θα προηγηθεί μια περίοδος αβεβαιότητας.

Σε μεγάλο θύμα της γρίπης των πτηνών αναδεικνύεται ο τουρκικός τουρισμός, που εισέρχεται σε βαθιά και παρατεταμένη κρίση, αναφέρει η Εξπρές.

Καραμανλής: Σημαντικές οικονομικές και πολιτικές προσδοκίες επενδύει η ελληνική κυβέρνηση στην επίσημη επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στην Κίνα, που ξεκινά αύριο, όπου θα επιδιώξει την υπογραφή συμφωνίας για τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις εξαγωγές, αναφέρει το Κέρδος, που συμπληρώνει ότι πλήθος επιχειρηματιών ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το Πεκίνο.

Ελληνική οικονομία: Η σημαντική υστέρηση της ελληνικής οικονομίας στον τομέα της απασχόλησης, η χαμηλή απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για έρευνα και τεχνολογία, καθώς και ο αόριστος χαρακτήρας των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το επίπεδο του 3% υπογραμμίζονται στην αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων για τη Στρατηγική της Λισαβόνας, που έχει υποβάλει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σημειώνει Το Βήμα.

Ακάλυπτες Επιταγές: Στα 1,6 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές σύμφωνα με την Ημερησία, ενώ η Εξπρές διευκρινίζει πως οι ακάλυπτες επιταγές παρουσίασαν αύξηση 42,8% το 2005.

Δαπάνες: Τα ”επιστημονικά” και άλλα συνέδρια σε γραφικούς προορισμούς δεν θεωρούνται πλέον εταιρικές δαπάνες που εκπίπτουν από τα φορολογητέα έσοδα των επιχειρήσεων, επισημαίνει η Καθημερινή.

Χρυσός: Για ξέφρενο ράλι στις τιμές των μετάλλων κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο χρυσός κατέγραψε νέα υψηλά 25ετίας, ενώ η πλατίνα βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Ολυμπιακή: Της τάξης των 150 εκατ. ευρώ θα είναι το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας που θα αντικαταστήσει το πτητικό έργο των Ολυμπιακών Αερογραμμών, με το Δημόσιο να διατηρεί ποσοστό μεταξύ 20% και 35%, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας σύμφωνα με την Εξπρές.

ΔΕΠΑ: Αναπόφευκτη είναι η αύξηση του κόστους του φυσικού αερίου όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην Εξπρές ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Ραφαήλ Μωυσής.

ΟΤΕ: Αλλεπάλληλα πλήγματα δέχεται η εξέλιξη του προγράμματος εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ, τόσο από την παντελή έλλειψη συντονισμού όσο και από τη διαφαινόμενη προσπάθεια αθέτησης οικονομικών συμφωνιών, αναφέρει η Καθημερινή.

Alpha Bank: Υπερδιπλασιασμό καταστημάτων, διεύρυνση του μεριδίου και μεγαλύτερα κέρδη προβλέπει το σχέδιο της Alpha Bank για την περίοδο 2006-2008, σύμφωνα με την Καθημερνή.

Στα 500 εκατ. ευρώ θα φτάσουν τα κέρδη της Alpha Bank το 2005 σημειώνει η Ημερησία, ενώ το Κέρδος συμπληρώνει ότι η τράπεζα επεκτείνεται σε Βαλκάνια και Τουρκία.

Εμπορική: Στο παρασκήνιο για την εξαγορά της Εμπορικής αναφέρεται η Ημερησία, που επισημαίνει ότι αυξάνονται καθημερινά οι επίδοξοι μνηστήρες για την τράπεζα.

ΟΠΑΠ: Σε επεισοδιακή συνάθροιση εξελίχθηκε χθες στα γραφεία του ΟΠΑΠ η κατάθεση των προσφορών των τριών μνηστήρων για τον μεγάλο διαγωνισμό ”Προμήθεια, Εγκατάσταση και Συντήρηση Μηχανογραφικού Εξοπλισμού Κέντρων και Τερματικών”, προϋπολογισμού 232 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Καθημερινή.

Δύο ενώσεις εταιριών και η Intralot κατέθεσαν προσφορές για τα τερματικά του ΟΠΑΠ, αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει ότι φήμες φέρουν τη μια προσφορά να είναι ελλιπής.

Intracom: Αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα της Intracom φέρνει η κυοφορούμενη συμφωνία με τη ρωσική Sistema αναφέρει η Ημερησία.

Θέμα ημερών είναι πλέον η συμφωνία Intracom – Sistema σύμφωνα με το Κέρδος, που αναφέρει ότι οι δύο εταιρίες αναμένεται να συμφωνήσουν τη συμμετοχή της Sistema σε θυγατρική της Intracom, με στόχο η ρωσική εταιρία να αποκτήσει τη δική της γραμμή παραγωγής.

Γερμανός: Σε αναβάθμιση για τη μετοχή της Γερμανός προχώρησε η UBS σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που κάνει λόγο για γενναία αύξηση της τιμής-στόχου στα 18,04 ευρώ.

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Έργο ύψους 130 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ΕΛΒΙΕΜΕΚ, η οποία καταθέτει μελέτη για εμπορευματικό κέντρο αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v