Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην εν εξελίξει αναθεώρηση του Συντάγματος, στην αύξηση των συντελεστών καθαρού κέρδους, στην πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, αλλά και στα νέα υψηλά των τιμών του πετρελαίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην εν εξελίξει αναθεώρηση του Συντάγματος, στην αύξηση των συντελεστών καθαρού κέρδους, στην πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, αλλά και στα νέα υψηλά των τιμών του πετρελαίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Σύνταγμα: Αλλαγές στο Δημόσιο, τη Δικαιοσύνη, το πολιτικό σύστημα προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρει η Ημερησία.

Άνοιξε τα χαρτιά του για την αναθεώρηση ο πρωθυπουργός και οι προτάσεις του συγκέντρωσαν τα πυρά της αντιπολίτευσης, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Το Κέρδος προσθέτει ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος οδηγεί σε απελευθέρωση της οικονομίας.

Πολύ κακό για το τίποτα θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των προτάσεων του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος τονίζει Το Βήμα, που προσθέτει ότι ο Κ. Καραμανλής μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. προανήγγειλε 17 ρυθμίσεις, που είτε δεν χρειάζονται αλλαγές του Συντάγματος για να εφαρμοστούν είτε αντίκεινται στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Η συνταγματική αναθεώρηση ανοίγει μέτωπα για την κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τις ΔΕΚΟ, με τη σταδιακή άρση της μονιμότητας, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Φόροι: Σε φορολογική επιβάρυνση μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών που θα επιλέξουν την αυτορύθμιση, αντί του τακτικού φορολογικού ελέγχου, οδηγεί η αύξηση έως 15% των μοναδικών φορολογικών συντελεστών καθαρού κέρδους, επισημαίνει η Ημερησία.

ΚΠΣ: Παράταση έως το 2008 διεκδικεί η κυβέρνηση, προκειμένου να ενταχθούν στο Γ’ ΚΠΣ έργα για τα οποία θα υπογραφούν συμβάσεις την ερχόμενη διετία, αναφέρει η Εξπρές.

Επαγγελματίες και επιχειρήσεις είναι στόχος της νέας φοροεπιδρομής αναφέρει Το Βήμα, που προσθέτει ότι οι συντελεστές καθαρού κέρδους για 800.000 μικρομεσαίους αυξάνονται από 5% έως 10%.

Σοφοκλέους: Αποφασισμένη να προχωρήσει στο ”ξεκαθάρισμα” της Σοφοκλέους εμφανίζεται η διοίκηση του Χ.Α. σύμφωνα με το Κέρδος, που επισημαίνει πως 18 μετοχές οδηγούνται προς διαγραφή από το ταμπλό, ενώ σε δήλωσή του στο Κέρδος ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος θεωρεί ότι ”ο βαθμός επικινδυνότητας έχει αυξηθεί” στο Χ.Α., ενώ συστήνει ”προσοχή στις φήμες και οι επενδυτές θα πρέπει να αποκτήσουν καλύτερη πληροφόρηση - ενημέρωση για τις μετοχές όπου προτίθενται να τοποθετηθούν”.

Τη διαγραφή 18 μετοχών από τη Σοφοκλέους που βρίσκονται σε αναστολή διαπραγμάτευσης πάνω από 6 μήνες θα εισηγηθεί η διοίκηση του Χ.Α. προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει η Καθημερινή.

Το χρηματιστηριακό μέλλον 33 πλέον εισηγμένων –υπό αναστολή– επιχειρήσεων καλείται να κρίνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά τη χθεσινή εισήγηση του Χ.Α. επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Πετρέλαιο: Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου κλυδωνίζει τα χρηματιστήρια, επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι η τιμή του ”μαύρου χρυσού” εκτινάχθηκε στα 66,30 δολάρια το βαρέλι.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Επιδεινώνεται η πιστοληπτική ικανότητα των μικρομεσαίων, σύμφωνα με έρευνα της ICAP, αναφέρει η Εξπρές.

Ξυστό: Εισπρακτικοί λόγοι αναγκάζουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του Στιγμιαίου Λαχείου Ξυστού, αναφέρει η Καθημερινή.

Κατασκευές: Μεγάλες προσδοκίες δημιουργούν στις τεχνικές εταιρίες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τηλεπικοινωνίες: Πολύ κοντά στην ανακοίνωση των νέων συμφωνιών στη σταθερή τηλεφωνία και τις νέες υπηρεσίες (triple play – παροχή τηλεφωνίας, Ιnternet και τηλεόρασης με σύνδεση) βρίσκεται η αγορά τηλεπικοινωνιών, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

ΟΠΑΠ: Συνεχίζεται και σήμερα ο έλεγχος των δικαιολογητικών των τριών υποψηφίων για τα τερματικά του ΟΠΑΠ αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει ότι οι διεκδικητές ελέγχουν ο ένας τον φάκελο του άλλου και ήδη η Intralot έχει καταθέσει ένσταση κατά της υποψηφιότητας της GTech, καθώς κάποια έγγραφα έχουν κατατεθεί χωρίς υπογραφές.

Εμπορική: Την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας μέχρι το τέλος Μαρτίου προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας σε συνέντευξή του στο Reuters, προσθέτοντας ότι η Credit Agricole που μετέχει στην τράπεζα ως στρατηγικός επενδυτής έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, επισημαίνει η Καθημερινή.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον των Γάλλων της Credit Agricole να αποκτήσουν τον έλεγχο της Εμπορικής Τράπεζας και τη διάθεση της κυβέρνησης να εκχωρήσει το management ανακοίνωσε χθες επισήμως ο υφυπουργός Οικονομίας, σύμφωνα με Το Βήμα.

Σύγχυση για το πότε θα γίνει η πώληση της Εμπορικής και η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Σοφοκλέους προκάλεσε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας, σημειώνει η Ημερησία.

Τράπεζα Πειραιώς: Στόχο τον διπλασιασμό των δραστηριοτήτων στο private banking στους επόμενους 18 μήνες έχει θέσει η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει η Καθημερινή.

ΓΕΚ: Οδικά έργα 3 δισ. ευρώ διεκδικεί η ΓΕΚ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει ότι η εταιρία θα δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης στις 28 Φεβρουαρίου.

Novabank: Η NovaΒank έφερε κέρδη νωρίτερα από τις προβλέψεις σημειώνει το Κέρδος, που προσθέτει πως με βάση το ενεργητικό της η τράπεζα πέρασε στη 10η θέση των εμπορικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v