ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, πιθανές ρευστοποιήσεις

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι ρευστοποιήσεις επισημαίνουν οι αναλυτές οι οποίοι ταυτόχρονα εκτιμούν ότι η αγορά αναμένεται να παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης σε συνέχεια των ”ισχυρών” της επιδόσεων από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης διαδραματίζουν οι ξένες αγορές.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, πιθανές ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη συνέχιση των ρευστοποιήσεων αναμένει η Marfin Analysis για τη σημερινή συνεδρίαση.

Αισιόδοξη παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους σύμφωνα με την Eurobank Securities η οποία συμπληρώνει πως το ελληνικό χρηματιστήριο ενδέχεται να ανακάμψει, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη τη θετική ψυχολογία που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Ανοδικά προβλέπει η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι αγορές, με τη Σοφοκλέους να αντιδρά θετικά, ιδιαίτερα όσον αφορά σε επιλεγμένους τίτλους ύστερα από τη χθεσινή ”αδυναμία”.

Περαιτέρω κινήσεις συσσώρευσης εκτιμά η Εγνατία Finance πως ενδέχεται να παρουσιαστούν στη Σοφοκλέους βραχυπρόθεσμα σε συνέχεια των ισχυρών επιδόσεων της ελληνικής αγοράς από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

Το ενδιαφέρον σύμφωνα με την Εγνατία Finance θα στραφεί στα επιχειρηματικά deals που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις ευρωπαϊκές αγορές, όμως, να συμβάλουν στη διαμόρφωση της τάσης.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως το αγοραστικό ενδιαφέρον θα επιστρέψει στη Σοφοκλέους, υποβοηθούμενο από τις καλές επιδόσεις των ξένων αγορών.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες 0,53% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 332 εκατ. ευρώ αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι η αγορά σημείωσε καταρχήν άνοδο, ενώ στη συνέχεια τα κέρδη αντιστράφηκαν καθώς εμφανίστηκαν ρευστοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες μετοχών.

Σύμφωνα με την Marfin Analysis η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Τράπεζα Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v