Επιλεκτικό ενδιαφέρον

Περιορισμένο εκτιμούν το περιθώριο διόρθωσης οι αναλυτές. Σε επιμέρους μετοχές– εταιριών όπου κυοφορούνται έχουν δρομολογηθεί ή προεξοφλούνται εξελίξεις, εκτιμάται πως θα παραμείνει επικεντρωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ενδιαφέρουσα η τροπή που λαμβάνουν οι ισορροπίες στο χώρο της ακτοπλοϊας. Σε μετοχές- πόλους πιθανών εξελίξεων το ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικρή αναστροφή της τάσης, πιθανή διόρθωση σε επιμέρους τίτλους, αλλά και ευκαιρίες σε άλλους, σε γενικές γραμμές συσσώρευση ίσως και λίγο χαμηλότερα προβλέπουν οι αναλυτές για τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Στο σχετικό θέμα αναφέρονται αναλυτικά οι θέσεις των Marfin Analysis, Proton Securities, Egnatia Finance και Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Μάλιστα, ο Μάνος Χατζηδάκης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δοκιμασίας της περιοχής στήριξης των 3.934 μονάδων (και θέτοντας στις 3.850 μονάδες το μεγαλύτερο δυνατό περιθώριο υποχώρησης μετά την αντίδραση των προηγούμενων ημερών).

Σε κάθε περίπτωση, στην αγορά φαίνεται πως η διαμορφωμένη τάση (ή και αυτή η διαμορφούμενη) επικεντρώνεται αυτή την περίοδο σε επιμέρους μετοχές, εταιρίες, όπου πιθανολογείται ή προεξοφλείται πως κυοφορούνται εξελίξεις.

Οι προηγούμενες συνεδριάσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτή την εκτίμηση, καθώς αναδεικνύονται επιμέρους τίτλοι εισηγμένων.

Στο μεσαίο τραπεζικό χώρο, μετά την κίνηση Proton – Omega Bank, το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στην επόμενη κίνηση της Marfin Financial Group (με την Deutsche Bank να ξεκινά από τις 27/1 κάλυψη για τη μετοχή και τιμή – στόχο τα 25 ευρώ). Η μετοχή της Marfin διαμορφώνεται στα 21 ευρώ.

Κλάδος που εκ των πραγμάτων αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον είναι ο ακτοπλοϊκός.

Αυτό γιατί, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο θέμα της Μαρίσης Μπαλιούση (ΝΕΛ: Προς εξαγορά της C-Link έναντι 3 εκατ. ευρώ) σε συνδυασμό με τις κυοφορούμενες διεργασίες στην HSW, φαίνεται πως οι επιχειρηματίες στοχεύουν στην εκτός ΧΑ ακτοπλοϊκή εταιρία.

Όπως πολύ ορθά αναφέρεται, στην Hellenic Seaways συμμετέχουν με ικανό ποσοστό οι Αγαπητός και Βεντούρης, πέραν των Μινωικών και Attica Group, ενώ ο Π. Λασκαρίδης φαίνεται πως ενισχύει σταθερά τη συμμετοχή του στην HSW, όπου και κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου.

Θα διακινδυνεύαμε να υποθέσουμε πως ο επιχειρηματίας, που άλλωστε προέρχεται από το χώρο της ναυτιλίας, θα επιχειρήσει ουσιαστικά στην ακτοπλοϊα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κλάδο.

Άλλωστε ο Π. Λασκαρίδης διαθέτει εμφανώς πλέον θέση στο μετοχικό κεφαλαίο και των Μινωικών Γραμμών.

Η κινητικότητα που διαμορφώνεται τελευταία σε επιμέρους κλάδους ”υγείας”, ”πληροφορικής – λύσεων πληροφορικής”, ”κατασκευών”, αλλά και ”ξενοδοχείων” μπορεί να οδηγήσει στη συντήρηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για επιμέρους μετοχές – εταιρίες (ΟΛΘ, Ιασώ, Ελληνική Τεχνοδομική, Αστήρ, Info-Quest κ.α.).

Στο σημερινό φύλλο της Ναυτεμπορικής αναφέρεται πως τις επόμενες ημέρες καταθέτουν τις οικονομικές τους προσφορές οι τέσσερις ξενοδοχειακοί όμιλοι (Intercontinental, Marriott, Starwood και η γαλλική Accor) που διεκδικούν τη διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v