Συνεδρίαση ”χαμηλών τόνων”

Με την υψηλή κεφαλαιοποίηση και ειδικότερα τον τραπεζικό κλάδο σε αναδιάταξη δυνάμεων εν αναμονή των εξελίξεων από Αγροτική και Εμπορική, το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτιμάται πως θα επικεντρωθεί και σήμερα σε επιλεγμένες μετοχές - εταιρίες. Ουδέτερη και η προσέγγιση της Deutsche Bank για ΟΠΑΠ, ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ήπιους τόνους εκτιμούν οι αναλυτές πως θα κινηθεί και σήμερα η συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι από νωρίς το πρωί αντιδρούν θετικά τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι εμφανής η διάθεση αποθέρμανσης, ειδικότερα στον τραπεζικό κλάδο, όπου συνεχίζεται η αναδιάρθρωση θέσεων και επανατοποθέτηση θεσμικών διαχειριστών.

Εύλογα ο τραπεζικός κλάδος παραμένει σε συσσώρευση μέχρις ότου σχηματοποιηθούν οι εξελίξεις από το μέτωπο της Αγροτικής, της Εμπορικής και της εισαγωγής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χ.Α.

Ανάλογη διάθεση διαπιστώνεται και από την πλευρά των ξένων αναλυτών, με ενδεικτικότερη την περίπτωση της Deutsche Bank, που προσεγγίζει μεν χωρίς να διαφοροποιείται ιδιαίτερα τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ.

Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ αγοραστές – πωλητές έχουν επιτύχει ένα σχετικά αποδεκτό εύρος αναδιάταξης των δυνάμεών τους, έως ότου η διοίκηση του Οργανισμού αποσαφηνίσει τις προθέσεις της.

Η ΔΕΗ είναι μία τελείως διαφορετική περίπτωση, που υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει μακροπρόθεσμα στοίχημα, ανάλογο με αυτό του ΟΤΕ.

Μόνο που και εδώ θα χρειαζόταν ένας άλλος... Παναγής Βουρλούμης.

Έτσι και για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι το ενδιαφέρον θα παραμείνει επικεντρωμένο σε επιλεγμένες μετοχές – κινήσεις, κάτι που διαπιστώνεται εμφανώς τις τελευταίες ημέρες και σε κλάδους - κατηγορίες εταιριών, όπου εκδηλώνεται ανάλογη επιχειρηματική κινητικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v