Επάνοδος στις 4.000 μονάδες

Ακολουθώντας το κλίμα που επικρατούσε μέχρι τις 14:00 στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ξεκίνησε υπεραντιδρώντας θετικά πλήθος μετοχών από τη μεσαία και χαμηλότερη αποτίμηση. Συνεχίζεται η συνολικότερη αντίδραση του ομίλου Βιοχάλκο, συντηρείται η κινητικότητα στις ακτοπλοϊκές, ενώ ακόμη τρία πακέτα του Τηλέτυπου πέρασαν στα 4,46 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πέριξ των 4.000 μονάδων διαμορφώνεται η αγορά με τον FTSE-20 να ενισχύεται κατά περίπου 1,2% και τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ.

Οι αγορές είναι εμφανέστερες στη μετοχή του ΟΤΕ, μέχρι τα 18,94 ευρώ, την Αγροτική προς τα 5,38 ευρώ, χωρίς ωστόσο να υστερούν Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, αλλά και Cosmote, Motor Oil, Τιτάν και βεβαίως Βιοχάλκο, πλέον στα 9,62 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε από νωρίς, δηλαδή λίγο μετά τις 14:00, στο περίπου 3 προς 1, για να διευρυνθεί περισσότερο μετά από μία ώρα συνεδρίασης του συνόλου της αγοράς.

Σε αυτό συνέβαλε τόσο η φορά αντίδρασης του MID-40 (1,5%) κυρίως, όμως, οι σημαντικές τοποθετήσεις που πραγματοποιούνταν μέχρι εκείνη την ώρα στις θυγατρικές μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο, του ομίλου Μυτιληναίου, αλλά και των ΓΕΚ-Τέρνα, Αttica Συμμετοχών, Info Quest, J&P ΑΒΑΞ, Ηρακλής, Intralot και βεβαίως τον Τηλέτυπο.

Στην περίπτωση του Τηλέτυπου θα πρέπει να προσεχθεί πως πέρασαν τρία πακέτα (245.000, 284.200 και 470.800 τεμαχίων έκαστο) στην τιμή των 4,46 ευρώ.

Δεδομένης της εικόνας της αγοράς περί τις 14:00, ήταν λογικό να ”ανοίξει” η υπόλοιπη αγορά με άμεση υπεραντίδραση της Αγροτικής Ασφαλιστικής (8,2%), FORTHnet (3,6%), Cyclon (6,3%), ΣΙΔΜΑ (8,7%), ΑΝΕΚ (2,8%), αλλά και Καλπίνης, Κορδέλλου, Μύλοι Λούλη, Μπενρουμπή, Νηρέας, Παντεχνική και αρκετών ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

Φαίνεται πως το μεθοδικό μάζεμα των ισχυρών παιχτών, κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους, γίνεται εκ των πραγμάτων επιθετικότερο, καθώς επίκειται η διάθεση μειοψηφικού ποσοστού της Αγροτικής και τρέχουν οι εξελίξεις από το μέτωπο της Εμπορικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v