ΑΧΕ: Τα deals οδηγούν, καταλύτης οι ξένες αγορές

Τη διατήρηση της ”θετικής” πορείας της Σοφοκλέους επισημαίνουν οι αναλυτές οι οποίοι εκτιμούν πως ο Γενικός Δείκτης θα συνεχίσει να κινείται γύρω από το επίπεδο των 4.000 μονάδων. Σημαντική πάντως εκτιμούν πως θα είναι και η πορεία των ξένων αγορών στη διαμόρφωση της τάσης.

ΑΧΕ: Τα deals οδηγούν, καταλύτης οι ξένες αγορές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Την καλή της απόδοση προβλέπει η Marfin Analysis ότι θα συνεχίσει η Σοφοκλέους.

Μια ακόμη θετική συνεδρίαση αναμένει για σήμερα η Eurobank Securities καθώς η καλή ψυχολογία διατηρείται, με τις ευρωπαϊκές αγορές να υποστηρίζουν την τάση.

Κατεύθυνση από τις ξένες αγορές θα αναζητήσουν οι επενδυτές ενδοσυνεδριακά αναφέρει η Proton Securities η οποία συμπληρώνει πως ο τραπεζικός κλάδος και οι κατασκευές θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

Ιδιαίτερα ”ευαίσθητη” είναι η αγορά στα deals που αφορούν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, αλλά και στην περιρρέουσα φημολογία, γεγονός που οδηγεί σε μεταβλητότητα αναφέρει η Εγνατία Finance.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance ο Γενικός Δείκτης θα συνεχίσει να κινείται γύρω από τις 4.000 μονάδες με μια διάθεση συσσώρευσης και με τις ευρωπαϊκές αγορές να αποτελούν καταλύτη στη διαμόρφωση της τάσης.

Επίσης, η Εγνατία Finance αναφέρει ότι η θετική απόδοση της Wall Street και το αναμενόμενο θετικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να διαδραματίσει ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης στη Σοφοκλέους.

Η αγορά θα συνεχίσει να κινείται καθοδηγούμενη από τις επιχειρηματικές εξελίξεις στο υπόλοιπο της εβδομάδας, σημειώνει η Σίγμα Securities.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε µε άνοδο 0,74% µε τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 454 εκατ. ευρώ αναφέρει η Marfin Analysis, σύμφωνα με την οποία το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον σε όλες τις κατηγορίες µετοχών σε συνδυασµό µε αυξηµένους όγκους, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με τη συναλλακτική δραστηριότητα να επικεντρώνεται στις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής και Τράπεζας Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v