O Τύπος της Πέμπτης

Η εισοδηματική πολιτική του 2006 στο δημόσιο και στις συντάξεις, η απεργία της ΟΤΟΕ, η χθεσινή άνοδος της Σοφοκλέους αλλά και τα επιχειρηματικά deals που την ”στήριξαν”, καθώς και ο δανεισμός των νοικοκυριών είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

O Τύπος της Πέμπτης
Η εισοδηματική πολιτική του 2006 στο δημόσιο και στις συντάξεις, η απεργία της ΟΤΟΕ, η χθεσινή άνοδος της Σοφοκλέους αλλά και τα επιχειρηματικά deals που την ”στήριξαν”, καθώς και ο δανεισμός των νοικοκυριών είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Μπουρμπούλια: Με αποκαλύψεις απειλεί η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια αναφέρει η Ημερησία η οποία συμπληρώνει πως οι ελληνικές αρχές έστειλαν στην γαλλική Δικαιοσύνη πρόσθετα στοιχεία για την ανακρίτρια.

Υποκλοπές Τηλεφώνων: Κύκλωμα υποκλοπών κινητών τηλεφώνων που είχε στο στόχαστρό του υπουργούς, πολιτικά στελέχη, επιχειρηματίες, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό εντόπισαν οι διωκτικές αρχές σύμφωνα με Τα Νέα.

ΟΤΟΕ: Πρωτοβουλία αποτροπής μιας οριστικής – και μάλλον αναπόφευκτης – ρήξης τραπεζών και ΟΤΟΕ αναλαμβάνει η κυβέρνηση δια του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου, σημειώνει η Καθημερινή.

Με 24ώρη απεργία τη Δευτέρα απαντά η ΟΤΟΕ στις τράπεζες για την κλαδική σύμβαση, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Η έντονη αντίδραση της ΟΤΟΕ με απεργία την προσεχή Δευτέρα και η εμμονή των διοικήσεων των τραπεζών σε ξεχωριστές επιχειρησιακές συμβάσεις κυριάρχησαν χθες στο εργασιακό μέτωπο επισημαίνει η Εξπρές.

Μισθοί Δημοσίου: Ονομαστικές αυξήσεις μισθών κάτω από τον πληθωρισμό, για πρώτη φορά μετά το 1994, θα πάρουν φέτος οι δημόσιοι υπάλληλοι επισημαίνει η Ημερησία σύμφωνα με την οποία αυτό αποτελεί σήμα σε ΣΕΒ – ΓΣΕΕ για μικρές αυξήσεις των μισθών.

Αλλεπάλληλα πλήγματα δέχονται οι εργαζόμενοι: το σοκ που προκάλεσε στους τραπεζοϋπαλλήλους η άρνηση των τραπεζιτών ακόμη και να διαπραγματευτούν την κλαδική σύμβαση με την ΟΤΟΕ διαδέχτηκε ο δημοσιοϋπαλληλικός τρόμος από την εισοδηματική πολιτική για το 2006 που δίνει αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό, τονίζει Το Βήμα.

Δάνεια: Η αυξημένη ζήτηση για δάνεια από νοικοκυριά, επιχειρήσεις και το κράτος διατηρεί ”ζεστή” την οικονομία σύμφωνα με την Καθημερινή που αναφέρει πως τα δάνεια προς τα νοικοκυριά κατέγραψαν τον Νοέμβριο ετήσια αύξηση 26,3% και διαμορφώθηκαν στα 63,24 δισ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Οκτώ επιχειρηματικά deals έχουν ανακοινωθεί στη Σοφοκλέους τις τελευταίες 40 ημέρες επισημαίνει η Ημερησία που προσθέτει ότι η αγορά χθες ξεπέρασε και πάλι τις 4.000 μονάδες.

Υπερθερμάνθηκαν χθες τηλεπικοινωνίες και media με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κλείσει πάνω από τις 4.000 μονάδες στις 4.007,35 αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Χορός εκατομμυρίων ευρώ στήθηκε χθες μέσα και έξω από τη Σοφοκλέους αναφέρει το Κέρδος που επισημαίνει ότι λίγες ημέρες μετά την τοποθέτηση της BC Partners στην Hyatt και της Marfin στο Υγεία και την LogicDis, τα deals δίνουν και παίρνουν, προσθέτοντας ότι η Intracom πούλησε χθες τη συμμετοχή της στην Forthnet, ο ΔΟΛ αγόρασε επιπλέον 8,85% στον Τηλέτυπο, η Lannet προσφέρει 35 εκατ. ευρώ για την Telepassport, ενώ ο επιχειρηματίας κ. Θ. Νάνος απέκτησε το 67% της Διεκάτ Ενεργειακής.

Ενέργεια: Πρόταση για στρατηγική συμμαχία στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να κομίσει σήμερα στην ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής της Gazprom κ. Αλεξέι Μίλερ, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ιδιαίτερης σημασίας για τις εξελίξεις στα ενεργειακά πράγματα της χώρας θεωρείται η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Gazprom αναφέρει η Εξπρές.

Πετρέλαιο: Για άγριο παιχνίδι κερδοσκόπων με το πετρέλαιο κάνει λόγο η Ημερησία που επισημαίνει ότι οι κερδοσκόποι εκμεταλλεύτηκαν τις δηλώσεις του Τζ. Μπους με την τιμή του πετρελαίου να φτάνει στα 66 δολάρια από τα 69 δολάρια.

Microsoft: Τη σημαντική επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης του δημοσίου τομέα και την παροχή αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες σηματοδοτεί η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο πρόεδρος της Microsoft Bill Gates, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

ΟΠΑΠ: Από το πρώτο κρίσιμο αξιοπιστίας θα περάσει, μέχρι τη Δευτέρα, ο μεγάλος διαγωνισμός του ΟΠΑΠ, προϋπολογισμού 233 εκατ. ευρώ, καθώς θα πρέπει, βάσει της προκήρυξης, να κριθούν οι ενστάσεις που έπεσαν βροχή, σχετικά με την πληρότητα του φακέλου των δικαιολογητικών και των τριών διαγωνιζόμενων επισημαίνει η Καθημερινή.

ΕΥΑΘ: Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΕΥΑΘ τονίζει η Ημερησία, που προσθέτει ότι η ΔΑΚΕ καταγγέλλει διώξεις ”γαλάζιων” παιδιών με επιστολή της στον πρωθυπουργό.

Proton Bank: Νέες συμμαχίες αναζητά η Proton Bank η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο επιδιώκει συγχωνεύσεις και όχι εξαγορές στην Ελλάδα.

Mega: Μετοχικές ανακατατάξεις που δημιουργούν νέες ισορροπίες μεταξύ των ισχυρών μετόχων του καναλιού, πραγματοποιούνται στο Mega εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη συγκέντρωση στα ΜΜΕ, αναφέρει η Καθημερινή.

Lannet: Στην υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς εξαγοράς της Lannet για την Telepassport αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v