Φουλάρει τις μηχανές η Σοφοκλέους

Η ούτως ή άλλως ανοδική φορά της αγοράς, παρέσυρε μετά τις 14:00 ένα μεγαλύτερο μέρος εισηγμένων. Υπεραποδίδουν κλαδικοί δείκτες μετοχών εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, με τον SC-80 μέχρι και 2,28% υψηλότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ανοδική φορά η αγορά από τις 11:30, οδηγεί υψηλότερα μετά τις 14:00 ευρύτερο μέρος εισηγμένων μετοχών.

Είναι ενδεικτικό πως 15 λεπτά μετά τις 14:00 ο SC-80 διαμορφωνόταν κατά 2,75% υψηλότερα έναντι 1,84% του Mid 40 και 1,01% του FTSE-20.

Συντριπτική ήταν και η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με τους κλαδικούς δείκτες χημικών, τεχνολογίας και κατασκευών να υπεραποδίδουν έναντι των δεικτών FT.

Μετοχές εταιριών όποως οι Σέλμαν, Διεκάτ, Everest, Rilken, Γρηγόρης, βρέθηκαν να κινούνται με απόδοση μεγαλύτερη του 4%.

Οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 220 εκατ. ευρώ, με εμφανή την αντιπαράθεση αγοραστών – πωλητών, ειδικότερα σε μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Η αγορά σε επίπεδο Γ.Δ. συντηρείται κοντά στην κορυφή των 4.050 μονάδων, ενώ ενισχύονταν οι συναλλαγές σε προσυμφωνημένες πράξεις και πακέτα.

Σημείωση: Ένα θέμα που χρήζει προσοχής αφορά στις εντεινόμενες επισκέψεις κορυφαίων Ρώσων παραγόντων στη χώρα μας.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Gazprom Aλεξέι Μίλερ επισκέπτεται την Αθήνα, τη στιγμή που και άλλοι οικονομικοί παράγοντες έχουν προγραμματίσει σειρά επαφών, επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον τους για την επίτευξη συνεργασιών - συμφωνιών και στη χώρα μας.

Από αυτή την άποψη η επικείμενη συνεργασία Intracom - Sistema δεν θα πρέπει να θεωρείται απλώς μία ακόμη επιχειρηματική κίνηση δύο πλευρών, αλλά μία συμφωνία που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επιχειρηματικής σύγκλισης μεταξύ τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v