Προς νέες κορυφές

Ακόμα υψηλότερα (προς τις 4.080 μονάδες) διαμορφώνεται πλέον η αγορά, με μετοχές του κατασκευαστικού και του ακτοπλοϊκού κλάδου, αλλά και τον Ηρακλή να υπεραποδίδουν, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές. Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, τη στιγμή που αναλυτές επιμένουν με αναλύσεις τους για μετοχές εισηγμένων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε νέα κορυφή πατά πλέον η αγορά. Με τον FTSE-20 πλέον προς τις 2.228 μονάδες, οι αναλυτές επιμένουν με αναλύσεις τους, στο σύνολό τους θετικές, για ομάδα μετοχών από κάθε κατηγορία και δραστηριότητα.

Η Deutsche Bank αναφέρεται σε Γερμανό, Folli Follie, ΚΑΕ και Βωβό, η Εγνατία Finance στην Attica Συμμετοχών, ενώ η Fortius επικεντρώνεται στον Ηρακλή.

Η μετοχή του Ηρακλή διαμορφώνεται μέχρι τα 14,10 ευρώ, καθώς στην αγορά πληθαίνουν οι πληροφορίες πως ιταλικός όμιλος έχει εκδηλώσει, ανεπίσημα, ενδιαφέρον για το ποσοστό που κατέχει η Εθνική και ο γαλλικός όμιλος.

Η μετοχή της Attica Συμμετοχών διαμορφώνεται μέχρι τα υψηλά των 4,70 ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται Μινωικές Γραμμές και Blue Star μέχρι τα 2,33 ευρώ.

Θετικά διαμορφώνονται οι Ελληνική Τεχνοδομική, Μαΐλλης, Βωβός, Μηχανική, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, Marfin FG, Δέλτα Συμμετοχών (πέρασε πακέτο 2 εκατ. τεμαχίων ή ποσοστού 4,88% στην τιμή των 12,56 ευρώ ανά μετοχή) και αρκετοί ακόμη.

Είναι ενδεικτικό πως στις 12.15 η τιμή 56 μετοχών διαμορφωνόταν ανοδικά και 21 χαμηλότερα, με συναλλαγές που ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v