Εμπορική: Προσπάθεια κατοχύρωσης των 4.000 μονάδων

Η διατήρηση του θετικού κλίµατος στις διεθνείς χρηµατιστηριακές αγορές θεωρείται ο καθοριστικός παράγοντας για τη διατήρηση της ανοδικής τάσης του Γενικού Δείκτη, σύμφωνα με ανάλυση της Διεύθυνσης Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας. Η σηµαντική ρευστότητα αυτοτροφοδοτεί την αγορά, παρά το ότι η πλειονότητα δεικτοβαρών τίτλων κινείται σε ”υπεραγορασµένες” περιοχές.

Εμπορική: Προσπάθεια κατοχύρωσης των 4.000 μονάδων
Η διατήρηση του θετικού κλίµατος στις διεθνείς χρηµατιστηριακές αγορές θεωρείται ο καθοριστικός παράγοντας για τν διατήρηση της ανοδικής τάσης του Γενικού Δείκτη, σύμφωνα με ανάλυση της Διεύθυνσης Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, η σηµαντική ρευστότητα που υπάρχει στο σύστηµα αυτοτροφοδοτεί την αγορά, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των δεικτοβαρών µετοχών κινείται σε ”υπεραγορασµένες” περιοχές τιµών, τουλάχιστον για το βραχυπρόθεσµο ορίζοντα. Θεωρούµε ότι και την επόµενη εβδοµάδα θα συνεχίσουν να εµφανίζουν υπεραπόδοση οι µετοχές της µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης (µε την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει το διεθνές χρηµατιστηριακό σκηνικό).

Συνιστούµε ικανοποιητική ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια και χρήση κοντινών stop profits προς αποφυγή ενδεχόµενων ”εγκλωβισµών”.

Η διορθωτική κίνηση που ξεκίνησε στα τέλη της προηγούµενης εβδοµάδας δεν ήταν τόσο σηµαντική όσο περιµέναµε, επισημαίνουν οι αναλυτές, µε αποτέλεσµα να µην επεκταθεί χαµηλότερα των 3.941,30 µονάδες, εµφανίζοντας απώλειες 114 µονάδων από το προηγούµενο υψηλό των 4.055,91 µονάδων.

Στη συνέχεια ο Γ.Δ. επανέκαµψε, ακολουθώντας την ανοδική κίνηση των ξένων αγορών, σηµειώνοντας στη χθεσινή συνεδρίαση νέα υψηλότερη τιµή έτους στις 4.061,56, κλείνοντας τελικά στις 4.057,84 µονάδες. Η τιµή αυτή απέχει ελάχιστα από τον ανοδικό στόχο µας στις 4.120 µονάδων.

Οι αναλυτές υπενθυμίζουν ότι στα τέλη του προηγούµενου έτους, στις προοπτικές για το 2006, ανέφεραν ότι ”το αισιόδοξο σενάριο περιλαµβάνει ένα τελευταίο ανοδικό ξέσπασµα του Γ.Δ. και κορύφωση του µεταξύ των 4.120 και 4.250 µονάδων”.

Έτσι όπως εξελίσσεται το διεθνές χρηµατιστηριακό σκηνικό, δεν αποκλείεται τελικά αυτή η εξέλιξη να πραγµατοποιηθεί πολύ πιο σύντοµα απ’ ό,τι περιµέναµε. Παρ’ όλ’ αυτά, η πλειονότητα των ενδείξεων στους τεχνικούς δείκτες µάς αναγκάζει να διατηρήσουµε ”αµυντική επενδυτική στρατηγική”.

Οι επόµενες ισχυρές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 4.250 και 4.450 µονάδες, ενώ οι στηρίξεις βρίσκονται στις 3.941, 3.873, 3.842 και 3.772 µονάδες.

Συµπερασµατικά, οι αναλυτές της Διεύθυνσης Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής θεωρούν ότι χωρίς να µπορεί να αποκλειστεί ένα βραχυχρόνιο νέο ανοδικό κύµα, σταδιακά περιορίζονται τα δυνητικά περιθώρια ανόδου για την πλειονότητα των µετοχών και έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να εισέλθουµε σε µια περίοδο έντονων παλινδροµήσεων, όπου κερδισµένοι θα είναι οι επενδυτές που θα προσαρµόζουν ταχύτατα την επενδυτική τους στρατηγική, προσπαθώντας να συγχρονιστούν µε τις διαδοχικές αλλαγές των βραχυχρόνιων τάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v