ΑΧΕ: Θετικό το momentum, πιθανές οι ρευστοποιήσεις

Στη διατήρηση του θετικού momentum της αγοράς αναφέρονται οι αναλυτές, ενώ παράλληλα επισημαίνουν και την ”αδυναμία” που αναμένεται να εμφανίσουν οι ξένες αγορές, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει και τη Σοφοκλέους. Πιθανές οι ρευστοποιήσεις σε επιλεγμένους τίτλους, εκτιμούν παράλληλα οι χρηματιστηριακές.

ΑΧΕ: Θετικό το momentum, πιθανές οι ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών εκτιμά η Marfin Analysis.

”Ανάμικτη” θα είναι η εικόνα της αγοράς σήμερα, παρά το θετικό momentum, καθώς οι ”αδύναμες” διεθνείς αγορές ενδέχεται να επιβαρύνουν την τάση, εκτιμά η Eurobank Securities.

Στη θετική ψυχολογία αναφέρεται και η Proton Securities, επισημαίνοντας ότι διατηρείται. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών σε επιλεγμένους τίτλους οι οποίοι έχουν υπεραποδώσει.

Η αυξημένη ζήτηση για τράπεζες, αλλά και για άλλους επιλεγμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε ως αποτέλεσμα η ελληνική αγορά να υπεραποδώσει έναντι των ευρωπαϊκών χθες, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι είναι πιθανό να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κυρίως λόγω της πρόσφατης ισχυρής υπεραπόδοσης, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η ψυχολογία παραμένει θετική και ως εκ τούτου το ενδεχόμενο πτώσης φαίνεται να είναι περιορισμένο.

Χαμηλότερα προβλέπει η Σίγμα Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από τα ”αδύναμα” αποτελέσματα και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους, εκτιμά ότι θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα κατά 1,26% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 444 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις σε όλο το ταμπλό, με τις μετοχές της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν για μια ακόμη φορά, ενώ οι επενδυτές επικεντρώθηκαν και στον κατασκευαστικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v