Η Deutsche Bank για Γερμανό, Folli, ΚΑΕ, Βωβό

Σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των Γερμανού (18,9 ευρώ) και Μπάμπη Βωβού (20,4 ευρώ) προχώρησε η Deutsche Bank. Σε ξεχωριστές του αναλύσεις ο οίκος υποβάθμισε τη σύσταση για τη Folli Follie σε ”sell”, διατηρώντας τα 21,7 ευρώ, ενώ παράλληλα επαναδιατύπωσε την τιμή-στόχο των 15 ευρώ για τα ΚΑΕ.

Η Deutsche Bank για Γερμανό, Folli, ΚΑΕ, Βωβό
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Γερμανός στα 18,9 ευρώ, από τα 15 ευρώ προηγουμένως, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε ”buy”, προχώρησε η Deutsche Bank με έκθεσή της (2/2).

Σε ξεχωριστές αναλύσεις του, ο οίκος αφενός υποβάθμισε τη σύσταση για τη Folli Follie σε ”sell”, διατηρώντας τα 21,7 ευρώ και αφετέρου επαναδιατύπωσε την τιμή-στόχο των 15 ευρώ για τα ΚΑΕ.

Επιπρόσθετα, με έκθεσή του (στις 3 Φεβρουαρίου) ο ξένος οίκος ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή της Μπ. Βωβός, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 20,4 ευρώ, από τα 16,7 ευρώ προηγουμένως.

Ειδικότερα, και όσον αφορά στη μετοχή της Γερμανός, ο ξένος οίκος αναφέρει πως αναβάθμισε τη σύσταση σε ”buy” από ”hold”, αυξάνοντας την τιμή-στόχο κατά 26% σε σχέση με την προηγούμενη, προσφέροντας 12μηνες αποδόσεις της τάξης του 10% (8% περιθώριο ανόδου για τη μετοχή και 2% μερισματική απόδοση).

Παράλληλα εξηγεί πως η αναβάθμιση είναι αποτέλεσμα της ανοδικής αναθεώρησης των προβλέψέων της, κυρίως στα έσοδα του αερόχρονου από την εγχώρια αγορά για την περίοδο 2006–2008.

Η μετοχή της Γερμανός διαπραγματεύεται 26,7 φορές τα κέρδη του 2005 και 22 φορές τα κέρδη του 2006, με βάση τις προβλέψεις του ξένου οίκου.

Σχετικά με τη Folli Follie, η Deutsche Bank στην έκθεσή της με τίτλο ”Έλλειψη ορατών καταλυτών” εξηγεί πως υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της εταιρίας σε ”sell” από ”hold”, καθώς φαίνεται να διαθέτει περιθώριο πτώσης της τάξης του 14% σε σχέση με την (αμετάβλητη) τιμή-στόχο των 21,7 ευρώ.

Επίσης, επισημαίνει ότι το κατά 20% ράλι της μετοχής τους τελευταίους δύο μήνες αποτελεί μια εξέχουσα ευκαιρία για αποκόμιση κερδών.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Folli Follie διαπραγματεύεται 17,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 και 15,9 φορές τα προβλεπόμενα του 2006.

Εξάλλου και όσον αφορά στα ΚΑΕ, η Deutsche Bank αναφέρει πως αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της περιόδου 2006-2008, ώστε να συμπεριλάβει και τις επιδράσεις από τις πωλήσεις του ομίλου στα νέα σημεία πώλησης στα σύνορα.

Ωστόσο, επισημαίνει πως η εν λόγω επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα, και συγκεκριμένα μετά το 2009, λόγω της εισόδου των γειτονικών βαλκανικών χωρών στην Ε.Ε. Ως εκ τούτου, διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 15 ευρώ.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank, η μετοχή των ΚΑΕ διαπραγματεύεται 20,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 και 17,5 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2006.

Τέλος, και όσον αφορά στην Μπάμπης Βωβός, ο ξένος οίκος αναφέρει πως αναθεώρησε την τιμή-στόχο (κατά 3,7 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη), ώστε να συμπεριλάβει τις τρεις νέες επενδυτικές κινήσεις του ομίλου, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy”.

Επισημαίνει επίσης πως η μετοχή της Μπάμπης Βωβός διαθέτει περιθώριο ανόδου της τάξης του 46%, σε σχέση με την τιμή-στόχο των 20,4 ευρώ σε 12μηνη βάση, ενώ παράλληλα τονίζει ότι η υποαπόδοση της μετοχής σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη είναι αδικαιολόγητη.

Η μετοχή της Μπάμπης Βωβός διαπραγματεύεται 10,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 και 5,2 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v