O Τύπος της Παρασκευής

Στις υποκλοπές κινητών τηλεφώνων του πρωθυπουργού και υπουργών, στη διαγραφή των 15 μετοχών που ήταν υπό αναστολή, στην απόκτηση του 9,98% της Λαϊκής Τράπεζας από τον όμιλο της Marfin, αλλά και στην άνοδο των τιμών των μετάλλων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

O Τύπος της Παρασκευής
Στις υποκλοπές κινητών τηλεφώνων του πρωθυπουργού και υπουργών, στη διαγραφή των 15 μετοχών που ήταν υπό αναστολή, στην απόκτηση του 9,98% της Λαϊκής Τράπεζας από τον όμιλο της Marfin, αλλά και στην άνοδο των τιμών των μετάλλων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Υποκλοπές: Για σάλο και αναπάντητα ερωτήματα κάνει λόγο η Ημερησία όσον αφορά στο θέμα των υποκλοπών κινητών τηλεφώνων υπουργών και επιχειρηματιών, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σκιές στην εικόνα που παρουσίασαν οι τρεις υπουργοί για τις ”μυστικές” μέχρι χθες ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με το ”μέγα” σκάνδαλο.

Εμβρόντητη η κοινή γνώμη έμαθε χθες, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας συνέντευξης Τύπου τριών υπουργών, ότι επί μακρό χρονικό διάστημα λειτουργούσε σύστημα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων του πρωθυπουργού, των υπουργών Αμύνης, Εξωτερικών και άλλων υπουργών, εγκατεστημένο στην καρδιά του κεντρικού δικτύου της παρόχου εταιρίας Vodafone, τονίζει η Καθημερινή.

Αναπάντητα ερωτήματα άφησαν οι τρεις υπουργοί για τον χειρισμό της ”βόμβας” των υποκλοπών, σημειώνει η Ελευθεροτυπία, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως στο προσκήνιο έρχεται και μυστηριώδης υπόθεση αυτοκτονίας στελέχους της Vodafone, μια μέρα πριν την γνωστοποίηση της υπόθεσης στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Καταιγίδα αντιδράσεων προκαλεί η επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης για την πλημμελή έρευνα στην υπόθεση των υποκλοπών τηλεφωνημάτων του ”Μαβίλη–γκέιτ”, αναφέρουν Τα Νέα, που παραθέτουν το ”who is who” της λίστας των υποκλοπών.

Πολιτικός σεισμός συγκλονίζει από χθες το πανελλήνιο, προκαλεί ταραχή στην κυβέρνηση και πιθανότατα κρίση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις: μέσω έκτακτης συνέντευξης τριών υπουργών και με καθυστέρηση ενός έτους γνωστοποιήθηκε στο εμβρόντητο πανελλήνιο μέγα σκάνδαλο υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αναφέρει Το Βήμα.

Αλογοσκούφης: Η πάταξη της φοροδιαφυγής και οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ και εν γένει στον δημόσιο τομέα είναι οι βασικοί στόχοι που πρέπει να εκπληρωθούν εντός του έτους, ώστε να περιοριστούν τα ελλείμματα και να διατηρηθεί ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το ”πράσινο φως” για συνεργασίες και συγχωνεύσεις στον τραπεζικό χώρο με τη σύμπραξη της κυβέρνησης ”άναψε” χθες ο υπουργός Οικονομίας, προσφέροντας στην ”πίτα” των διεργασιών, μετά την Εμπορική και τη μοναδική κρατική τράπεζα που έχει απομείνει, την Αγροτική, αναφέρει το Κέρδος.

Έσοδα Δημοσίου: Σημαντική αύξηση εμφανίζουν τα έσοδα του Δημοσίου τον Ιανουάριο, καθώς ενισχύθηκαν κατά 17,8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η αύξηση εσόδων από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία, αναφέρει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Με δύο τρόπους μπορεί να κινηθεί κανείς σε μια ανοδική αγορά. Ο ένας είναι να μιμηθεί πιστά τους ”ταύρους”, να αρχίσει δηλαδή να τρέχει αφηνιασμένα και να παίρνει σβάρνα ό,τι βρίσκει στον δρόμο του, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επιχειρεί να αναδείξει περιπτώσεις μετοχών που αξίζουν την προσοχή για τους επενδυτές που επιμένουν στα οικονομικά στοιχεία των εταιριών.

Διαγραφή μετοχών: Τη διαγραφή από το Χ.Α. 15 επιχειρήσεων, οι μετοχές των οποίων βρίσκονται σε αναστολή διαπραγμάτευσης, αποφάσισε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αναφέρει η Ημερησία.

ΟΤΟΕ: Αγεφύρωτο είναι, σύμφωνα με την Ημερησία, το χάσμα ΟΤΟΕ - τραπεζών.

Η κυβέρνηση προσποιείται ότι η τραπεζική επίθεση στους τραπεζοϋπαλλήλους δεν την αγγίζει – ”Δεν είχαμε ανάμειξη”, λέει ο υπουργός Οικονομίας, τονίζει Το Βήμα.

Αέριο: Σημαντικά κεφάλαια δηλώνει αποφασισμένος να επενδύσει στη χώρα μας ο ισχυρός άντρας του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom Αλεξέι Μίλερ, προκειμένου η Ελλάδα –το συντομότερο δυνατόν– να μπορέσει να παίξει το ρόλο της χώρας διέλευσης φυσικού αερίου προς τη Δυτική Ευρώπη, αναφέρει το Κέρδος.

Μέταλλα: Νέο ρεκόρ 25ετίας κατέγραψε χθες η τιμή του χρυσού, καθώς η ένταση στις σχέσεις Δύσης – Ιράκ, αλλά και οι σταθερές τιμές του πετρελαίου ώθησαν τους επενδυτές στην αναζήτηση ”καταφυγίου” στα πολύτιμα μέταλλα, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΙΧ Ασφάλιστρα: Σε επίπεδα διπλάσια του πληθωρισμού αναμένεται να κινηθούν οι αυξήσεις των ασφαλίστρων για τον κλάδο αυτοκινήτου το 2006, σύμφωνα με την Εξπρές.

Lehman Brothers: Ευκαιρία εισόδου στην ελληνική αγορά αναζητεί ο κορυφαίος και επενδυτικός όμιλος Lehman Brothers μέσα από στρατηγικές συνεργασίες μειοψηφίας, σύμφωνα με το Κέρδος.

Εμπορική: Με ταχύτητα συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης – αναδιάρθρωσης του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας, αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως μέχρι το τέλος του 2007 το δίκτυο των καταστημάτων θα φτάσει τα 400 σημεία από 375 σήμερα.

Αγροτική Τράπεζα: Την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή εξετάζει η Αγροτική, η οποία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, θα διανείμει και μέρισμα ύψους 0,06–0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Marfin: Στη Marfin πέρασε το 9,98% της Λαϊκής Τράπεζας, σημειώνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Marfin είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της κυπριακής τράπεζας.

Αιφνιδίασε η Marfin, ανακοινώνοντας την εξαγορά του 9,98% των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας από την HSBC, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Βιοχάλκο: ”Πετάνε” οι μετοχές της Βιοχάλκο στο ταμπλό, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, η οποία όμως επισημαίνει ότι στο επιχειρείν ο όμιλος προβληματίζει, κάνοντας εκτενή αναφορά στα οικονομικά και τα χρηματιστηριακά δεδομένα του ομίλου και των θυγατρικών του.

Lannet: Επέστρεψε τη ”βέρα” η Telepassport, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως η εταιρία απέρριψε την πρόταση της Lannet για την εξαγορά της.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Σε δύο φάσεις θα πραγματοποιηθεί η μετοχοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με την Ημερησία, που προσθέτει ότι ο υπουργός Οοικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας μετοχοποίησης του ΟΤΕ το 2006.

Ολυμπιακή: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της ΟΑ-Υ, έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών, αναφέρει η Εξπρές, η οποία προσθέτει ότι εντός του μηνός καταρτίζεται τόσο το τελικό επιχειρησιακό σχέδιο όσο και η λίστα των υποψήφιων επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v