ΑΧΕ: Σε στενό εύρος διακύμανσης ο ΓΔ, συσσώρευση

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι αναλυτές πως θα κινηθεί η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ παράλληλα δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών. Η εξαγορά της ιταλικής BNL από την BNP φέρνει και πάλι τις τράπεζες στο προσκήνιο.

ΑΧΕ: Σε στενό εύρος διακύμανσης ο ΓΔ, συσσώρευση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θα συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών και στη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis.

Σε στενό εύρος διακύμανσης θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να αναζητούν τάση από το εξωτερικό, ενώ οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την εξαγορά της ιταλικής BNL από την BNP Paribas, αναφέρει η Proton Securities.

Τη διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης που παρουσιάζει η Σοφοκλέους, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και ανάλογα με την κίνηση των υπολοίπων ευρωπαϊκών αγορών, προβλέπει η Εγνατία Finance.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance αναφέρει πως η ανακοίνωση αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2005 που αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συμβάλει στη διαμόρφωση της τάσης για την ελληνική αγορά βραχυπρόθεσμα.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει ότι δεν αναμένει σημαντική διαφοροποίηση στην εικόνα του Γενικού Δείκτη από τα τρέχοντα επίπεδα.

Στο μακροοικονομικό προσκήνιο, αλλά και στην επιχειρηματική δραστηριότητα αναφέρεται η Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά πως δεν προβλέπεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η αγορά θα κινηθεί κατά πάσα πιθανότητα με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με απώλειες της τάξης του 0,22% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 393 εκατ. ευρώ αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή προσθέτει πως η αγορά άνοιξε ανοδικά, ενώ στη συνέχεια η εικόνα ανατράπηκε, καθώς στα μέσα της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Επιπλέον, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν για μια ακόμη φορά, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank και Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v