Ο Τύπος της Δευτέρας

Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, η σημερινή απεργία των τραπεζών και η τύχη των κλαδικών συμβάσεων, η εισοδηματική πολιτική των ζημιογόνων ΔΕΚΟ είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, η σημερινή απεργία των τραπεζών και η τύχη των κλαδικών συμβάσεων, η εισοδηματική πολιτική των ζημιογόνων ΔΕΚΟ είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Υποκλοπές: Για αντιπερισπασμό με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ”σκάνδαλο” των υποκλοπών κάνει λόγο η Ημερησία.

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για το θέμα των υποκλοπών, αποφάσισε να προτείνει χθες η κυβέρνηση σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ένα τεχνικό λάθος των υποκλοπέων στον ”κοριό” παρακολούθησης των SMS άνοιξε τον δρόμο για την αποκάλυψη όλου του παράνομου δικτύου αναφέρει η Ελευθεροτυπία, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως τέσσερις μέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών πυκνώνουν τα αναπάντητα ερωτήματα και κοινή πεποίθηση είναι ότι οι βασικοί ”παίκτες” δεν δίνουν απαντήσεις.

Για την αποκάλυψη της αλήθειας στο σκάνδαλο των υποκλοπών η κυβέρνηση γνωστοποίησε χθες ότι θα προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα, σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος.

Κλειδί για την υπόθεση των υποκλοπών είναι η σύσκεψη στα γραφεία της Vodafone την 8η Μαρτίου με τη συμμετοχή Κορωνιά, Τσαλικίδη και άλλων ηγετικών στελεχών της εταιρίας, τονίζουν Τα Νέα.

Πληθωρισμός: Στο 3,2% κλείνει ο πληθωρισμός του Ιανουαρίου, υποστηριζόμενος από τα καύσιμα, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΔΕΚΟ: Αυστηρές εντολές στις διοικήσεις των ζημιογόνων ΔΕΚΟ για σφικτή εισοδηματική πολιτική δίνει το υπουργείο Οικονομίας σύμφωνα με την Ημερησία.

ΣΕΣΜΕ: Στην τελική ευθεία βρίσκεται η σύσταση του νέου ΣΕΣΜΕ αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία έξι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αναμένεται να αποτελέσουν τα ιδρυτικά μέλη του νέου Συνδέσμου του λιανεμπορίου.

”Λουκέτα”: Κατά 23% αυξήθηκαν τα ”λουκέτα” στην αγορά αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία προσθέτει, όμως, πως παράλληλα ανοίγουν νέες επιχειρήσεις.

ΟΤΟΕ: Κρίσιμο τεστ για τις τράπεζες και την ΟΤΟΕ αποτελεί η σημερινή απεργία επισημαίνει η Ημερησία, που παράλληλα συμπληρώνει ότι η συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις.

Η ένταση των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΤΟΕ, αρχής γενομένης από σήμερα, θα δείξει πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος που άνοιξε, με την άρνηση των τραπεζών να προσέλθουν σε κλαδικές διαπραγματεύσεις, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Εθνική: Δυο σενάρια εξετάζει η Εθνική Τράπεζα για το 26,4% της ΑΓΕΤ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως το ένα σενάριο αφορά στην πώληση στη Lafarge και το άλλο στη διενέργεια placement.

Intracom: Το ποσό των 240 εκατ. ευρώ θα πάρει η Intracom από τη Sistema αναφέρει η Ημερησία, που τονίζει πως η ρωσική επιχείρηση θα αποκτήσει το 51% της Intracom, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η συμφωνία είναι θέμα ημερών.

Όμιλος Ρέστη: ”Παρών” δηλώνει στην πώληση της Ολυμπιακής ο όμιλος Ρέστη, με συνέντευξη στη Ναυτεμπορική του οικονομικού διευθυντή του, Κώστα Κουτσουμπέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v