Ο Τύπος της Τρίτης

Στο θέμα των υποκλοπών συνεχίζουν να επικεντρώνονται τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, που παράλληλα αναφέρονται στις αντιδράσεις της ΟΤΟΕ, στο Ασφαλιστικό, στην εικόνα της Σοφοκλέους, αλλά και στην ενίσχυση του Π. Λασκαρίδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Seaways.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στο θέμα των υποκλοπών συνεχίζουν να επικεντρώνονται τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, που παράλληλα αναφέρονται στις αντιδράσεις της ΟΤΟΕ, στο Ασφαλιστικό, στην εικόνα της Σοφοκλέους, αλλά και στην ενίσχυση του Π. Λασκαρίδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Seaways.

Υποκλοπές: Ύστερα από ένα 11μηνο ολιγωρίας, οι έρευνες των δικαστικών αρχών στρέφονται πλέον με ιδιαίτερη ένταση στην αυτοκτονία του προϊσταμένου ανάπτυξης δικτύων της εταιρίας Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, στις 9 Μαρτίου 2005, ενώ την ίδια ώρα μελετάται η ανάθεση της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών σε εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας του θέματος, επισημαίνει η Καθημερινή.

Σε πολιτικΟ-δικαστική μεταβάλλεται η υπόθεση των υποκλοπών σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει ότι είναι αντικρουόμενες οι θέσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινού και του Δ. Παπαγγελόπουλου για το πότε και ποιος ενημέρωσε ποιΟν για την αυτοκτονία Τσαλικίδη.

Τα ”κεφάλια” τεσσάρων υπουργών ζητεί το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο των υποκλοπών και επιρρίπτει ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αναφέρει Το Βήμα, που παράλληλα τονίζει ότι αποκαλύπτονται τώρα οι πολιτικές διαστάσεις του Μαβίλη–γκέιτ.

Εισαγγελικές κόντρες προκαλεί η διαπίστωση ότι επί 11 μήνες δεν έγινε έρευνα για την αυτοκτονία Τσαλικίδη – ούτε και ο παραμικρός συσχετισμός με την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, αναφέρουν Τα Νέα.

Γκαργκάνας: Θέματα που αφορούν Στο ξέπλυμα χρήματος, το εργασιακό και το ασφαλιστικό θα συζητήσει σήμερα με την ηγεσία των τραπεζών ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ασφαλιστικό: Δύο ΑΕΠ χρειάζεται το ασφαλιστικό σύστημα στις σημερινές συνθήκες για να είναι βιώσιμο, ανέφερε χθες σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας ”Κ. Καραμανλής” ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Άνοδο 25,48% σημειώνει από την αρχή του χρόνου ο δείκτης FTSE-80, την ώρα που ο Γενικός ενισχύεται κατά 11,83%, επισημαίνει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως αισιόδοξοι παραμένουν οι αναλυτές για τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών και το 2006.

Σε απόσταση αναπνοής από τις 4.100 μονάδες έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης τιμών, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από θετική ψυχολογία, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΟΤΟΕ: Συνεχίζει τις απεργίες η ΟΤΟΕ, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρεται στη νέα 24ωρη απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου.

Σε ”ένταση διαρκείας” οδηγούνται οι σχέσεις ΟΤΟΕ και τραπεζών, καθώς οι τραπεζοϋπάλληλοι φαίνονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, ώσπου οι τραπεζίτες να ”επανέλθουν στη νομιμότητα”, τονίζει Το Βήμα.

ΔΕΚΟ: Έως τις 10 Φεβρουαρίου το αργότερο το υπουργείο Οικονομίας θα έχει δημιουργήσει πλήρη φάκελο (κέρδη, ζημίες, δάνεια, επιχορηγήσεις, μέλη διοικητικού συμβουλίου, εργαζόμενοι κ.λπ.) για το σύνολο των ΔΕΚΟ, προκειμένου στη συνέχεια να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο, επισημαίνει η Εξπρές.

Τράπεζες: Τη στιγμή που οι τραπεζίτες μιλούσαν για αλλαγή του τραπεζικού χάρτη της χώρας με νέες συγχωνεύσεις, εξαγορές και μετοχοποιήσεις, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης έσπευδε να τους ”συστήσει” να περιορίσουν την ψαλίδα των επιτοκίων, αναφέρει το Κέρδος.

Κατασκευές: Το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ ξεπερνούν οι οφειλές του Δημοσίου προς τις εργοληπτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας, κυρίως λόγω Ολυμπιακών έργων, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Ξενοδοχεία: Με κοινή υπουργική απόφαση που προωθείται από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης εντάσσονται πλέον όλες οι περιοχές της χώρας στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, όσον αφορά σε επενδύσεις ίδρυσης ξενοδοχειακών μονάδων πέντε και τεσσάρων αστέρων, επισημαίνει η Καθημερινή.

Εθνική: Τη δυνατότητα άντλησης μέχρι και 6 δισ. ευρώ μέσω υβριδικών κεφαλαίων αποφάσισε η Εθνική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση της ταχύτατης ανάπτυξης των εργασιών της, αναφέρει η Καθημερινή.

Εγνατία Τράπεζα: ”Θολό” είναι το τοπίο στην Εγνατία Τράπεζα, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει ότι προβληματισμός επικρατεί από την GE Capital, ενώ την ίδια στιγμή κάνει λόγο για ενδιαφέρον από τη Marfin.

Attica Group: Στην αποχώρηση της Attica Group από το μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Seaways αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει ότι ο Π. Λασκαρίδης απέκτησε το 12,329% της Hellenic Seaways έναντι 21,05 εκατ. ευρώ.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Προς μετοχική συνεργασία κινούνται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με την Ημερησία, που κάνει λόγο για αμοιβαία ανταλλαγή ποσοστού 10%.

ΟΛΘ: Στα 8,5 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα κέρδη του ΟΛΘ στο 2005 σύμφωνα με την Ημερήσια, που προσθέτει ότι ξεκινούν οι εργασίες για την επέκταση της προβλήτας.

Μπάμπης Βωβός: Σταθερό κόστος και ελαχιστοποίηση του επιτοκιακού ρίσκου επιδιώκει η Μπάμπης Βωβός μέσω της συμφωνίας με την Credit Suisse να εισέλθει σε ένα χρηματοοικονομικό interest rate swap αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v