Μεταφορά... ρευστότητας

Στα όρια των 4.100 μονάδων κινείται η αγορά, ενώ η αναλογία ανοδικών - πτωτικών κινείται στο 4,5 προς 1. Χωρίς προβλήματα το... κλείσιμο θέσεων που κινούνται στο όριο του Τ+3. Αξιόλογη είναι η απόδοση νεοεμφανισθέντων τίτλων με ισχυρά θεμελιώδη. Η ΤτΕ κερδίζει 6 ευρώ, ο Καρέλιας 2,85, η Goody’s 1,08 και η Δέλτα 0,92 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία συνεδρίαση από τα ίδια, καθώς μετά τις 14:00 το θετικό κλίμα διαχύθηκε σε ευρύτερο μέρος της αγοράς.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 4,5 προς 1, με τις συναλλαγές να πλησιάζουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Ο Γ.Δ. διαμορφώνεται μέχρι την κορυφή των 4.100 μονάδων (περίπου 1,15%), με την Εθνική να ενισχύεται μέχρι τα 38,80, τη Eurobank μέχρι τα 32,20, την Alpha Bank προς τα 29,82 και την Πειραιώς προς τα 19,92 ευρώ.

Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει βέβαια η Τράπεζα της Ελλάδος, με αυξημένες συναλλαγές και τιμή που φτάνει πλέον τα 113 ευρώ.

Στην αγορά προεξοφλούνται τα... κίνητρα που θα προσφέρει η διοίκηση της ΤτΕ προς τους επενδυτές με τη μορφή αυξημένου μερίσματος και ενδεχομένως δωρεάν μετοχών.

Θερμό είναι το κλίμα στη μεσαία – μικρή κεφαλαιοποίηση, από όπου ξεχωρίζει το +8% της Αγροτικής Ασφαλιστικής, τα περισσότερα του 1,6 εκατ. τεμαχίων της ΝΕΛ, η αντίδραση του Πετζετάκι υψηλότερα των 2 ευρώ, οι αυξημένες συναλλαγές μέχρι τα 2,12 ευρώ της Elmec, η Αλλατίνη φτάνει στα 1,73 ευρώ, αυξημένες συναλλαγές της Ιντερτέκ και η αντίδραση της Ελινόιλ μέχρι τα 10,10 ευρώ.

Είναι λογικό από ένα σύνολο 210 και πλέον μετοχών που κινούνται ανοδικά να ενδυναμώνονται παλαιότερες επιλογές των επενδυτών και να δημιουργούνται οι επόμενες ευκαιρίες.

Το σημαντικότερο, όμως, από τη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς είναι πως μεταφέρεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ρευστότητα προς άλλες μετοχές, από αυτές που είχαν υπεραποδώσει, συντηρείται η ανοδική φορά αρκετών άλλων και κλείνουν χωρίς προβλήματα οι αγορές στο όριο του Τ+3.

Το τελευταίο κατά την εκτίμησή μας είναι το σημαντικότερο κέρδος για την αγορά, αυτή την περίοδο, καθώς στην αγορά υπήρχαν επιφυλάξεις για το ράλι που σημειώνεται για λογαριασμό ορισμένων μετοχών της ακραίας περιφέρειας.

Είναι, όμως, συνολικότερα καλή η αγορά, έτσι όπως ανοίγει από τις 11:30 και κινείται μέχρι τις 14:00, που δικαιολογεί και ορισμένες εκτός... λογικής κινήσεις σε αυτή την κατηγορία μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v