Με νέους παίκτες προς τις 4.100

Προς την κορυφή των 4.100 μονάδων κινείται πλέον η Σοφοκλέους. Το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι εντολές αγοράς ισχυρών επενδυτών, μετά την επιφυλακτικότητα των πρώτων λεπτών ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την τάση. Ξεχωρίζουν Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ και Intracom από τον 20άρη. Υπεραπόδοση για Δέλτα, Chipita και ΕΧΑΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με κάποια μικρή επιφύλαξη στην αρχή δόθηκαν οι πρώτες εντολές αγοράς.

Όμως, το θετικό κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια και η επιμονή ισχυρών επενδυτικών σχημάτων σε μετοχές-κλειδιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έφεραν σταδιακά το Γ.Δ. προς την περιοχή των 4.100 μονάδων.

Με μόλις 4 μετοχών η τιμή να διαμορφώνεται (στις 12:15) πτωτικά και ισχυρές εντολές αγοράς σε μετοχές όπως σε ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, Μηχανική, ΕΧΑΕ, Chipita, Ιατρικό Αθηνών και Blue Star Ναυτιλιακή Εταιρία.

Εύλογα μετά τα πρώτα 15-20 λεπτά συνεδρίασης και αφού βεβαιώθηκε το βάθος των εντολών στην Chipita (από τα χαμηλά των 4,12 ευρώ) – ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών από τα 13,18 ευρώ, οι αγοραστές προχώρησαν ακόμη υψηλότερα.

Μετά τις 12:00 η τάση έγινε εμφανώς επιθετικότερη και στις μετοχές των Blue Star προς τα 2,52 ευρώ πλέον, τα 11,20 για την ΕΧΑΕ, ενώ ακολουθούσαν Ηρακλής, Αστήρ, Ρόκας, Τέρνα, Σιδενόρ, Notos και Intracom.

Βέβαια, ανοδικά κινούνται και οι μετοχές του μεγέθους μίας Eurobank προς τα 32,20 ευρώ, τα 29,82 ευρώ για την Alpha Bank, χωρίς να υστερούν Αγροτική Τράπεζα, Coca Cola, Motor Oil, Tιτάν και αρκετών ακόμη.

Στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου μετά τη δικαιολογημένη διόρθωση των τελευταίων συνεδριάσεων, αγοραστές έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους από τα 5,64 ευρώ, και από τα 4,82 στη μετοχή του ΙΑΣΩ.

Συγκριτικά αυξημένη εμφανίζεται και η εμπορευσιμότητα στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, που πέρασε, με χαμηλό τα 7,96 ευρώ, χωρίς ιδιαίτερη προσφορά τα 8, για να διαμορφωθεί υψηλότερα προς τα 8,10 ευρώ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μετοχές με προδιαγεγραμμένη από την προηγούμενη εβδομάδα ανοδική τάση κινούνται ακόμη υψηλότερα, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Το επίσης ενθαρρυντικό είναι πως πρόκειται για ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς, για το οποίο έχουν δοθεί εγκαίρως υψηλότερα τιμές – στόχοι από ξένους και Έλληνες αναλυτές.

Η περίπτωση είναι χαρακτηριστική τόσο στη μετοχή των Blue Star ή της ΕΛΤΕΧ όσο και των πρόσφατων ΕΧΑΕ, ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v