O Τύπος της Παρασκευής

Η υπόθεση των υποκλοπών, ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο, τα υψηλά 65 μηνών της Σοφοκλέους, η γρίπη των πτηνών και τα τρία δείγματα νεκρών κύκνων στη Β. Ελλάδα είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

O Τύπος της Παρασκευής
Η υπόθεση των υποκλοπών, ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής, τα υψηλά 65 μηνών της Σοφοκλέους, η γρίπη των πτηνών και τα τρία δείγματα νεκρών κύκνων στη Β. Ελλάδα είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Υποκλοπές: Εκθέτει του υπουργούς ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γ. Κορωνιάς αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο κ. Κορωνιάς ”αδειάζει” την κυβέρνηση, ενώ ο Θ. Ρουσσόπουλος απειλεί εμμέσως την εταιρία με κυρώσεις.

Δεν έλυσε απορίες η πρώτη κατάθεση του Γ. Κορωνιά, επισημαίνει η Καθημερινή, που παράλληλα τονίζει ότι ο αυτόχειρας στο ημερολόγιό του σημειώνει πως ”κάτι δεν πάει καλά με την εταιρία”.

Σε αμφισβήτηση θέτουν πλέον οι εισαγγελικές αρχές την –θεωρούμενη αρχικά ως δεδομένη– αυτοκτονία του Κώστα Τσαλικίδη σύμφωνα με Τα Νέα, που συμπληρώνει πως τόσο η ”αποκρυπτογράφηση” του τελευταίου

e-mail που έστειλε σε συνεργάτες του όσο και το ημερολόγιό του δεν πείθουν ότι σχεδίαζε να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Επί δύο ώρες απαντούσε χθες το πρωί στις ερωτήσεις των μελών της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, ο οποίος προσήλθε στο γραφείο της ανεξάρτητης αρχής συνοδευόμενος από τη νομική σύμβουλο της εταιρίας κ. Δήμητρα Κατσαφάδου, επισημαίνει Το Βήμα.

Νόσος Πτηνών: Τρία δείγματα νεκρών κύκνων από τη Βόρειο Ελλάδα σήμαναν συναγερμό χθες σε όλη τη χώρα, όταν έγινε γνωστό ότι σε αυτά απομονώθηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών, αναφέρει η Καθημερινή.

Κύκνοι έφεραν τον ιό στην Ελλάδα αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, που προσθέτει ότι αύριο θα ξέρουμε εάν είναι ο θανατηφόρος.

Πληθωρισμός: Πτώση στο 3,2% σημείωσε τον Ιανουάριο του 2006 ο πληθωρισμός (από 3,6% που έκλεισε τον Δεκέμβριο) σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, σημειώνει η Καθημερινή.

Βιομηχανική Παραγωγή: Τα καύσιμα ”τσουρούφλισαν” τη βιομηχανική παραγωγή αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία ο δείκτης υποχώρησε κατά 0,9% το 2005.

Σοφοκλέους: Με τις τραπεζικές μετοχές να δίνουν τον τόνο, η Σοφοκλέους έκλεισε σε νέα υψηλά 65 μηνών αναφέρει η Ημερησία, που κάνει λόγο για νευρικότητα και διακυμάνσεις στην περιφέρεια.

Ακάθεκτη κινείται η Σοφοκλέους σύμφωνα με το Κέρδος, που επισημαίνει ότι τα κεφάλαια των ξένων ανεβάζουν τις μετοχές, ενώ προσθέτει ότι οι επιχειρηματικές κινήσεις κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως το προφίλ σε κάποιες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι ακόμα ελκυστικό, ενώ επισημαίνει ότι οι αγορές και τα θεμελιώδη μεγέθη κινούνται χέρι χέρι, ενίοτε όμως αυτή η σχέση διακόπτεται.

Επιτηρήσεις Μετοχών: Την υιοθέτηση κριτηρίων που συνεπάγονται υπαγωγή περισσότερων μετοχών σε επιτήρηση αποφάσισε χθες η διοίκηση του Χ.Α., σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ακίνητα: Ταυτόχρονη προειδοποίηση για ”φούσκα” των ακινήτων ήρθε από την ΕΚΤ και τη Moody’s, σημειώνει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι σύμφωνα με τη Moody’s η υπερτίμηση των ακινήτων στην Ελλάδα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Επαγγελματική Εκπαίδευση: Η απομυθοποίηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, όπως παρέχεται σήμερα, προκύπτει από μελέτη που εξέδωσε το ΚΕΠΕ με τίτλο ”Οικονομικές διαστάσεις της κατάρτισης ενηλίκων”, επισημαίνει η Καθημερινή.

Εθνική Τράπεζα: Ο χωροταξικός ανασχεδιασμός των κεντρικών υπηρεσιών και το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου αποτελούν τις δύο βασικές κινήσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Alpha Bank: Κέρδη ύψους 500 εκατ. ευρώ εκτιμούν οι αναλυτές πως θα καταγράψει η Alpha Bank στο σύνολο του 2005 σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει παράλληλα πως στόχος της διοίκησης είναι τα κέρδη του ομίλου να φτάσουν στα 1,2 δισ. ευρώ έως το 2010.

Αγροτική Τράπεζα: Στα σχέδια όσον αφορά στην Αγροτική Τράπεζα για το 2006 αναφέρεται η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι κομβική θεωρείται η περίπτωση της ΑΤΕ Κάρτα, καθώς οι συζητήσεις με την Barclays, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, θα δώσουν στοιχεία για τον όλο στρατηγικό σχεδιασμό.

Intracom: ”Η εξαγορά της Intracom ίσως να μη γίνει”, επισημαίνει η Ημερησία αναφερόμενη σε δήλωσης στελέχους της Sistema, ενώ προσθέτει πως, από την άλλη, πηγές προσκείμενες στην Intracom επέμεναν χθες ότι η συμφωνία είναι θέμα ημερών.

ΕΒΖ: Σε 92,09% και 76,91% αντίστοιχα αυξήθηκε η συμμετοχή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις θυγατρικές της στη Σερβία ύστερα από ανάλογες αυξήσεις κεφαλαίου, αναφέρει το Κέρδος.

AS Company: Βελτίωση κερδών κατά 13% θα εμφανίσει στο 2005 η AS Company αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η εταιρία αναμένει αύξηση πωλήσεων 20% στο πρώτο τρίμηνο του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v