Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανό rebound, από τις ξένες αγορές η τάση

Το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί rebound στην αγορά εντοπίζουν οι αναλυτές, μερίδα των οποίων εκτιμά ότι δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσης στη γενικότερη ψυχολογία. Καταλύτη στη διαμόρφωση της τάσης θα αποτελέσουν οι ξένες αγορές. Στο επίκεντρο η Coca Cola 3Ε.

ΑΧΕ: Πιθανό rebound, από τις ξένες αγορές η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ενδεχόμενο ενός rebound επισημαίνει για σήμερα η Marfin Analysis, σε συνέχεια των ”ισχυρών” κερδών που κατέγραψαν χθες οι αμερικανικές αγορές.

Εξάλλου, η Proton Securities εκτιμά ότι οι ξένες αγορές ενδέχεται να ανοίξουν ανοδικά σήμερα επηρεασμένες από το χθεσινό θετικό κλείσιμο της Wall, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους, αναφέρεται στην πιθανότητα ενός rebound ύστερα από την πρόσφατη υποαπόδοση της αγοράς.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η Σοφοκλέους για τρίτη συνεχή συνεδρίαση αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία εκτιμά πως δεν αναμένεται να υπάρξουν απότομες μεταβολές στην ψυχολογία που επικρατεί στην αγορά.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της τάσης, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η Coca Cola 3E θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα του 2005 κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεων της αγοράς.

Η Σίγμα Securities προβλέπει ότι στο άμεσο μέλλον οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα υπεραποδώσουν, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης ξεκίνησε (ανεπίσημα) σήμερα με τα οριακά καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα από την Coca Cola 3Ε.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες 0,61% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, καταγράφοντας πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι κινήσεις αποκόμισης κερδών συνεχίζονται στην αγορά, αναφέρει η Marfin Analysis.

Ο τζίρος, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, διαμορφώθηκε στα 298 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 4,9%.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει ότι οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν και έκλεισαν οριακά χαμηλότερα (ο FTSE-20 υποχώρησε κατά 0,84% και ο FTSE-40 κατά 0,08%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v