Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σπριντάρει” πάλι η Σοφοκλέους

Στο ρυθμό της ανακοίνωσης των τραπεζικών αποτελεσμάτων φαίνεται πως αρχίζει να κινείται η αγορά. Υπεραποδίδουν οι Eurobank, Πειραιώς, αλλά και Αγροτική, Εμπορική. Τον ανοδικό δρόμο της Εθνικής Ασφαλειών παίρνει η ΑΓΡΑΣ, ενώ μετοχές εταιριών με επιχειρηματικό... παρασκήνιο αντιδρούν επιθετικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ”προίκα” την αντίδραση του Γ.Δ. κατά 0,9% ξεκίνησε στις 14:00 η συνεδρίαση για το υπόλοιπο της αγοράς.

Με απόδοση του FTSE-20 κατά 1,28% και συναλλαγές περίπου 170 εκατ. ευρώ φαίνεται πως η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να είναι καλύτερη από τις τελευταίες τρεις – τέσσερις.

Το σημαντικότερο είναι πως η αγορά αρχίζει να κινείται στο ρυθμό των οικονομικών αποτελεσμάτων των τραπεζικών ομίλων, κάτι που από νωρίς αποτυπώνεται και στους πέντε βασικούς κλαδικούς τίτλους.

Η μετοχή της Εθνικής, με περιορισμένης έκτασης συναλλαγές, διαμορφώνεται στα 39,36 - 39,40 ευρώ, η Eurobank μετά την πρόσφατη διόρθωση αντιδρά προς τα 32,8 ευρώ, ενώ εξαιρετικά επιθετική εμφανίζεται προς τα 21 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς.

Θετικά κινούνται προς τα 28,7 ευρώ η Εμπορική, προς τα 30,32 η Alpha Bank, ενώ η Αγροτική συνεχίζει να υπεραποδίδει προς τα 5,8 ευρώ.

Σταδιακά μέχρι τις 14:20 ο FTSE-20 έφτανε να κερδίζει μέχρι και 1,3%, οδηγώντας την αρχική σχέση ανοδικών – καθοδικών από το 3,5 προς 1, στο περίπου 4,5 προς 1, μέχρι τις 14:00.

Μετοχές εταιριών της μεσαίας – μικρής κεφαλαιοποίησης που πιέστηκαν τις προηγούμενες ημέρες εμφανίστηκαν να υπεραποδίδουν, και πάλι με αυξημένες συναλλαγές, ενώ σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις η μεταβολή συναρτάται περισσότερο με επιχειρηματικού περιεχομένου κινήσεις.

Κάτι τέτοιο είναι χαρακτηριστικό στην περίπτωση της ΝΕΛ (δες σχετικό θέμα για ιδιωτική τοποθέτηση για την απόκτηση 5 πλοίων), με την τιμή να αντιδρά προς τα 1,5 ευρώ πλέον.

Την υπεραντίδραση της Εθνικής Ασφαλειών, κυρίως όμως του ευρύτερου ασφαλιστικού πλαισίου όπως διαμορφώνεται, ακολουθεί η Αγροτική Ασφαλιστική με 7% και τη μετοχή προς τα 5,86 ευρώ.

Και σε αυτή την περίπτωση, η μεταβολή συναρτάται με προεξόφληση επιχειρηματικών εξελίξεων.

Η μετοχή της Κέκροψ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στα 17 ευρώ με ελάχιστη εμπορευσιμότητα. Όμως, στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.kekrops.gr και στη σχετική παραπομπή για τα ”ακίνητα” αναφέρονται λεπτομερώς οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν άμεσα και στη χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής.

Η μετοχή της Καρδασιλάρης, μετά την τεχνητή πίεση των προηγούμενων ημερών, αντιδρά προς τα 6,7 ευρώ.

Ανοδικά διαμορφώνεται, μέχρι στιγμής, η τάση για τις Audio Visual, Λογισμός, Μαξίμ, Καρέλια, ΕΒΖ, Νίκας και αρκετούς ακόμη τίτλους.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι μέχρι στιγμής θετικές ενδείξεις θα έχουν συνέχεια προς το κλείσιμο της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v