Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Πέμπτης

Στα κίνητρα της κυβέρνησης για την ιδιωτική ασφάλιση, στην εντολή του υπουργείου Οικονομίας για περικοπές στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, στο ”πάγωμα” της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, αλλά και στην απορρόφηση πόρων του Γ΄ ΚΠΣ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

O Τύπος της Πέμπτης
Στα κίνητρα της κυβέρνησης για την ιδιωτική ασφάλιση, στην εντολή του υπουργείου Οικονομίας για περικοπές στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, στο ”πάγωμα” της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, αλλά και στην απορρόφηση πόρων του Γ΄ ΚΠΣ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Υποκλοπές: Η λέξη ”αυτοκτονία” διά χειρός του Κ. Τσαλικίδη βρέθηκε σε ένα από τα τετράδια με τεχνικές λεπτομέρειες και σχεδιαγράμματα, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, συμπληρώνοντας ότι η λέξη συμπληρώνει τη φράση ”αν συμβεί (ή αποτύχει) αυτό” και επιδέχεται πολλές ερμηνείες, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως δικηγόροι ζητούν την ανάκληση λειτουργίας της Vodafone.

ΚΠΣ: Κοινοτικά κονδύλια ύψους 350 εκατ. ευρώ του Γ΄ ΚΠΣ που για ποικίλους λόγους δεν απορροφήθηκαν εγκαίρως επιδιώκει να διασώσει η κυβέρνηση, η οποία έχει καταθέσει στις Βρυξέλλες αίτημα εξαίρεσης των αντίστοιχων έργων από τον κανόνα περί επιστροφής των όσων κονδυλίων δεν έχουν απορροφηθεί εντός διετίας από τη συμβατική ημερομηνία διάθεσής τους, αναφέρει η Καθημερινή.

Κοινοτικούς πόρους ύψους 350 εκατ. ευρώ επιχειρεί να σώσει από το Γ΄ ΚΠΣ ο υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Φώλιας, επισημαίνει η Εξπρές.

Ασφάλιση: Την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσπίσει φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της ιδιωτικής και της επαγγελματικής ασφάλισης εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σύμφωνα με την Ημερησία.

Φορολογικά κίνητρα για να ενισχυθεί η ιδιωτική ασφάλιση συμπληρωματικά με την κοινωνική υποσχέθηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, σύμφωνα με το Κέρδος.

ΔΕΚΟ: Πάγια διαταγή στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ να προχωρούν σε περικοπές επιδομάτων και άλλων παροχών προς τους εργαζομένους εφόσον εμφανίζουν ζημίες εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, επισημαίνει η Ημερησία.

Μήνυμα ότι θα επιταχυνθούν οι θατσερικού τύπου μεταρρυθμίσεις έδωσε αμέσως μετά τον ανασχηματισμό η κυβέρνηση, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει ότι ο υπουργός Οικονομίας έθεσε από χθες σε εφαρμογή το σχέδιο ανατροπών των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ με τις περικοπές αμοιβών, υπερωριών και επιδομάτων.

Σφιχτό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του νόμου για τις ΔΕΚΟ προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργού Οικονομίας που κοινοποιήθηκε χθες σε όλες τις διοικήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Λογιστικές Καταστάσεις: Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2006 η προθεσμία δημοσίευσης των λογιστικών καταστάσεων των εισηγμένων επιχειρήσεων για την παρελθούσα χρήση, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρει η Καθημερινή.

ΓΣΕΕ – Εργοδότες: Οι αυξήσεις μισθών και οι συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά και το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς σήμερα πραγματοποιείται –με περιορισμένες πιθανότητες θετικής εξέλιξης– η τρίτη κατά σειρά συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επισημαίνει Το Βήμα.

Αράπογλου: Οι αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας ευθύνονται για τα υψηλά επιτόκια της ελληνικής αγοράς, υποστήριξε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η απόκλιση στα ελληνικά επιτόκια από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη δικαιολογείται από τη διαφορά του πληθωρισμού, επεσήμανε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, αναφέρει η Ημερησία.

Η Εθνική Τράπεζα δεν αμφισβητεί τίποτε από τα εργασιακά κεκτημένα, δήλωσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Εθνικής και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Τάκης Αράπογλου, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

ΟΠΑΠ: Για αύξηση 65% στον τζίρο του ”Πάμε Στοίχημα” κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία απέδωσαν τα μέτρα για την αναβάθμιση του παιχνιδιού στο β΄ εξάμηνο του 2005.

ΟΤΕ: Κρίση κορυφής, αυτή τη φορά στο επίπεδο των νομικών υπηρεσιών, σοβεί στον ΟΤΕ το τελευταίο δεκαπενθήμερο, μετά την απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Π. Βουρλούμη να ”καρατομήσει” τον γενικό διευθυντή νομικών υπηρεσιών κ. Ανδρέα Καλογερόπουλο, επισημαίνει η Καθημερινή.

Διευκρινίσεις για το κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου δίνει ο ΟΤΕ, αποσαφηνίζοντας πως προκύπτει διαφορά μεταξύ του ποσού που ενεγράφη στις λογιστικές καταστάσεις του Οργανισμού και σε αυτό της αναλογιστικής μελέτης, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΔΕΗ: Απόλυτο φαβορί για την απόκτηση του λιγνιτικού σταθμού στη Νότια Βουλγαρία καθίσταται πάλι η ΔΕΗ, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι το βουλγαρικό ΣτΕ αναμένεται να εκδώσει θετική απόφαση για την εξαγορά της Bobov Dol.

Coca-Cola 3Ε: Έμφαση στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με καινοτόμα προϊόντα και εξαγορές δίνει η Coca-Cola 3E με στόχο τα μη ανθρακούχα αναψυκτικά να καταλάβουν φέτος το 35% των πωλήσεών της, αναφέρει το Κέρδος, ενώ η Εξπρές συμπληρώνει πως η εταιρία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 304 εκατ. ευρώ για το 2005, αυξημένα κατά 20% σε σχέση με το 2004.

Κατσέλης: Στρατηγικές κινήσεις δρομολογεί η Κατσέλης, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει ότι η διοίκηση αναμένει αύξηση κερδών περίπου 60% για το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v