Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συσσώρευσης συνέχεια, το βλέμμα στα μεγέθη

Με τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα κινηθεί η Σοφοκλέους στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν το ενδιαφέρον τους στραμμένο στα οικονομικά μεγέθη του 2005.

ΑΧΕ: Συσσώρευσης συνέχεια, το βλέμμα στα μεγέθη
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis, η οποία υπενθυμίζει πως αύριο (Τρίτη) η Τράπεζα Πειραιώς και τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2005.

Το rebound που καταγράφηκε στην αγορά στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας βοήθησε τη Σοφοκλέους να περιορίσει τις εβδομαδιαίες απώλειές της στο 0,8% και τον Γενικό Δείκτη να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο των 4.100 μονάδων, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1,8% από τα υψηλά έτους, επίπεδο το οποίο αναμένεται να δοκιμαστεί ξανά βραχυπρόθεσμα, με την προϋπόθεση ότι το διεθνές κλίμα θα παραμένει ”ήρεμο”.

Ωστόσο, για τις ερχόμενες συνεδριάσεις η Εγνατία Finance εκτιμά ότι το πλέον πιθανό είναι να καταγραφούν κινήσεις συσσώρευσης εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2005, τα οποία αναμένεται να προσδώσουν νέες κατευθυντήριες γραμμές στους επενδυτές.

Τα οικονομικά μεγέθη του 2005 θα είναι στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων συνεχίζεται με τα ΕΛΠΕ και την Τράπεζα Πειραιώς να ανακοινώνουν τα μεγέθη τους αύριο, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, αναφέρει η Σίγμα Securities.

”Επιφυλακτικοί” εκτιμά η Alpha Finance πως θα παραμείνουν οι επενδυτές, αναμένοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της απελθούσας χρήσης που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στην εβδομαδιαία της ανάλυση αναφέρει πως τεχνικά ο Γενικός Δείκτης έχει την ευκαιρία να καταγράψει σχεδόν ανενόχλητος νέο υψηλό, αφού η πρόσφατη διαγραμματική συμπεριφορά θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την αλληλουχία συνεδριάσεων της 25ης - 30ής Ιανουαρίου, οπότε η αγορά αντέδρασε βίαια μετά από διόρθωση τεσσάρων ημερών.

Πολλά επίσης θα κριθούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, καθώς μια ανοδική εκτόνωση με ισχυρό κενό τιμών θα δώσει επιτάχυνση κρίνοντας πρόωρα τη μάχη των νέων υψηλών.

Ο νέος στόχος ανόδου τοποθετείται στις 4.450 μονάδες, όπου πιθανόν να συμπέσουν τα 45 ευρώ ανά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας μετά την κατοχύρωση των 40 ευρώ ως νέας περιοχής στήριξης, αναφέρει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη λογική η αυξημένη έκθεση σε μετοχές που έχουν τα αποτελέσματα μπροστά τους και υπόσχονται καλές μερισματικές αποδόσεις (οι οποίες θα διανεμηθούν σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών) έχει νόημα, καθώς οι επιλεκτικές τοποθετήσεις φαίνεται ότι έχουν ως κύριο προσανατολισμό χαρακτηριστικά ποιότητας.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με κέρδη 0,52% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με σχετικά υψηλή, ενδοσυνεδριακή, μεταβλητότητα, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΔΕΗ, EFG Eurobank και Τράπεζας Κύπρου, συμπληρώνει η Marfin Analysis, η οποία παράλληλα αναφέρει ότι ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 340 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v