Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Γύρισμα” μετά τη λήξη των Παραγώγων

Η αγορά παραγώγων φαίνεται πως εν μέρει θα λειτουργήσει ”πυροσβεστικά” σε πιθανή προσπάθεια επιθετικών διαχειριστών να ”τραβήξουν” νωρίτερα από την ώρα της την αγορά προς νέες ”κορυφές”. Μοιρασμένη η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να μεταφέρεται στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα παράγωγα αποδίδεται το ”γύρισμα” των βασικών δεικτών, αλλά και του Γενικού Δείκτη χαμηλότερα των 4.100 μονάδων.

Διαπιστώνεται μάλιστα πως αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της Eurobank (-2,2%), της Cosmote (-1.05%) και δευτερευόντως των ΟΤΕ, Coca Cola.

Λίγο χαμηλότερα η τιμή και της Αγροτικής και του ΟΠΑΠ.

Φαίνεται λοιπόν πως, με τις εξελίξεις από το μέτωπο της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να έπονται, η τρέχουσα αποτίμηση της αγοράς κρίνεται ικανοποιητική και σε κάποιο βαθμό δεν επιδιώκεται η υπερθέρμανσή της.

Θα ισχυριζόμασταν το αντίθετο, καθώς βλέπουμε ότι η αγορά παίζεται λίγο χαμηλότερα μέσω των παραγώγων.

Δηλαδή σαν κάποιος ισχυρός, που έχει το μηχανισμό διαμόρφωσης της τάσης, να επιχειρεί να αντισταθμίσει ή να διασφαλίσει την αγορά από ακραίες κινήσεις διαχειριστών heads funds που θα μπορούσαν να την ωθήσουν νωρίτερα από την ώρα της προς νέες ”κορυφές”.

Η ανωτέρω εκτίμηση κυριαρχεί μεταξύ ισχυρών επενδυτικών κύκλων, οι οποίοι ωστόσο θεωρούν πως αυτή την περίοδο, των μετοχοποιήσεων, η αγορά μπορεί να κινηθεί σε ένα εύρος μεταξύ 4.000-4.250 μονάδων.

Ελεγχόμενη και χωρίς υπερβολές.

Μετά τις 14:50 μοιράστηκε η σχέση μεταξύ ανοδικών – πτωτικών, με αρκετούς τίτλους από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνονται χαμηλότερα.

Ωστόσο, οι αγοραστές υπερίσχυαν στις Info-Quest, Λάμδα Development, ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, ΕΛΒΑΛ, Ιατρικό Αθηνών, Τέρνα, Σιδενόρ και Μυτιληναίο.

Όσον αφορά στην εκτίμησή μας για το σύνολο της αγοράς, θα επιμείνουμε στην αρχική μας προσέγγιση για μια όχι και τόσο αντιπροσωπευτική συνεδρίαση.

Γι’ αυτό θα ήταν επιθυμητό ένα κλείσιμο της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ώστε να επιβεβαιωθούν οι διαθέσεις όσων έχουν μετακυλίσει συμβόλαιά τους στο Μάρτιο, μεταφέροντας κατά συνέπεια το ενδιαφέρον μας για τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Σημείωση: Το γεγονός ότι η μετοχή της Εθνικής ”έγραψε” και το 40 μπροστά, φαίνεται να προσφέρει στην αγορά μια σχετική ασφάλεια για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v