Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η σύγκρουση ΓΣΕΕ – ΣΕΒ για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η απεργία των ναυτεργατών, τα έσοδα του Δημοσίου, η πρώτη ιδιωτική ενεργειακή μονάδα, αλλά και η πορεία της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η σύγκρουση ΓΣΕΕ – ΣΕΒ για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η απεργία των ναυτεργατών, τα έσοδα του Δημοσίου, η πρώτη ιδιωτική ενεργειακή μονάδα, αλλά και η πορεία της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Τσιτουρίδης: Στην πρώτη συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργός Απασχόλησης ο Σ. Τσιτουρίδης στέλνει μήνυμα για διάλογο στα εργασιακά, ενώ χαρακτηρίζει το Ασφαλιστικό ”καυτή πατάτα”, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας: Την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο κοινωνικών εντάσεων εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι νέοι υπουργοί Άμυνας και Απασχόλησης, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία οι νέοι υπουργοί κάλεσαν τους εργοδοτικούς φορείς να βελτιώσουν τις προτάσεις τους για τις συμβάσεις.

Έμμεσες αλλά σαφείς παρεμβάσεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις εργασίας πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο, κυβερνητικά στελέχη, με στόχο να αποφορτίσουν το ήδη τεταμένο κλίμα και οι κοινωνικοί εταίροι να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Πλοία: Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν χθες το βράδυ οι ναυτικοί, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία παράλληλα αναφέρει ότι τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα νησιά, καθώς τα πλοία είναι δεμένα έως το πρωί της Τετάρτης.

Σε οικονομική ναυμαχία σύρουν οι ναυτεργάτες την κυβέρνηση μετά την παράταση της απεργίας τους, που ήδη προκάλεσε σημαντικά προβλήματα τροφοδοσίας, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Έσοδα ΦΠΑ: Για μεγάλη υστέρηση στα έσοδα από ΦΠΑ κάνει λόγο η Ημερησία, που παράλληλα σημειώνει ότι, αντίθετα, πρόσθετα έσοδα ύψους 355 εκατ. ευρώ είχε το Δημόσιο λόγω της ανατίμησης του πετρελαίου.

Σοφοκλέους: Εταιρικά κέρδη, ρευστότητα, deals και διεθνές κλίμα θα δώσουν τον τόνο στη Σοφοκλέους εκτιμούν οι αναλυτές, σύμφωνα με την Ημερησία.

Ενέργεια: Σήμερα θα ανακοινωθούν οι όροι για την πρώτη ιδιωτική ενεργειακή μονάδα αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι οριστικοποιείται η προκήρυξη του διαγωνισμού για ιδιωτικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Τουριστικά Ακίνητα: Σημαντικά επιχειρηματικά σχήματα ετοιμάζουν δυναμική κάθοδο στην παραλιακή ζώνη με στόχο να μπουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης τουριστικών και ολυμπιακών ακινήτων, επισημαίνει η Ημερησία.

Τράπεζες: Αύξηση 33% στα κέρδη αναμένουν κατά μέσο όρο οι τράπεζες στο τρίμηνο, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Eurobank: Ένα νέο δίκτυο στον τομέα της μεσιτείας κατοικιών δημιουργεί η Eurobank σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Εγνατία: Ενδιαφέρον από δύο ξένες τράπεζες έχει εκδηλωθεί για την Εγνατία αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία είναι ασαφές το εάν και το πότε θα υποβληθούν προσφορές.

Attica Συμμετοχών: Δεν εγκαταλείπει την ακτοπλοΐα ο όμιλος Attica Group, δηλώνει στη Ναυτεμπορική ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλέξανδρος Παναγόπουλος.

Θεμελιοδομή: Συμβιβαστική λύση επήλθε μεταξύ της Θεμελιοδομής και των εργαζομένων σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία σημειώνει παράλληλα ότι τα οφειλόμενα δεδουλευμένα θα καταβληθούν μέχρι το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v