Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΕ: Αύξηση 1,7% στα κέρδη ”βλέπουν” 9 αναλυτές

Αύξηση 1,7% αναμένεται να εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη 2005 της Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), λόγω του αντίκτυπου από έκτακτα κέρδη το 2004 και του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή, σύμφωνα με τις προβλέψεις 9 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.

ΚΑΕ: Αύξηση 1,7% στα κέρδη ”βλέπουν” 9 αναλυτές
Αύξηση 1,7% αναμένεται να εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη 2005 της Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), λόγω του αντίκτυπου από έκτακτα κέρδη το 2004 και του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή.

Σύμφωνα με 9 αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, τα καθαρά κέρδη της ΚΑΕ αναμένεται να φτάσουν κατά μέσο όρο τα 43 εκατ. ευρώ πέρυσι, έναντι 42,3 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

”Η απουσία έκτακτων κερδών από την πώληση της Εύσημον το 2004 και ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής φέτος θα έχουν ως αποτέλεσμα μια οριακή αύξηση των καθαρών κερδών το 2005”, είπε ο Πάνος Παναγιώτου, αναλυτής της Proton Χρηματιστηριακή.

Η εταιρία προχώρησε σε πώληση της Εύσημον στα τέλη του 2004. Η Εύσημον έχει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής και διανομής επτά Ολυμπιακών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων καρφιτσών και αναμνηστικών νομισμάτων.

Οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν 13,5% στα 266,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) εκτιμώνται στα 61,8 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 5,2% σε ετήσια βάση.

Η εταιρία έχει πει ότι αναμένει τα κέρδη προ φόρων και οι πωλήσεις για το 2005 να κυμανθούν στα 61-63 εκατ. ευρώ και στα 265-270 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η ΚΑΕ λειτουργεί καταστήματα αφορολογήτων και φορολογημένων ειδών σε αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς και έχει από το 1998 το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης καταστημάτων αφορολογήτων ειδών -- που υπάρχουν ή πρόκειται να ιδρυθούν στην Ελλάδα-- για χρονικό διάστημα 50 ετών.

Η ΚΑΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το 2005, στις 24 Φεβρουαρίου.

Η μετοχή της έχει ενισχυθεί 10% από τις αρχές του έτους, σημειώνοντας υποαπόδοση 2% συγκριτικά με το γενικό δείκτη.

Ο λόγος τιμή προς εκτιμώμενα κέρδη (p/e) διαμορφώνεται στο 20 έναντι 15,6 για τις εταιρίες λιανικής πώλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Εγνατία Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, HSBC Παντελάκης, Marfin Analysis, Merit Χρηματιστηριακή, Π&Κ Χρηματιστηριακή, Praxis International Χρηματιστηριακή, Proton Χρηματιστηριακή, Σίγμα Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v