Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτεταμένη άνοδος

Η διακύμανση του Γ.Δ. πέριξ και λίγο υψηλότερα των 4.150 μονάδων οδηγεί ένα σημαντικό μέρος της μεσαίας – μικρής κεφαλαιοποίησης σε υπεραπόδοση. Μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης με επιχειρηματικές προοπτικές αντιδρούν μέχρι και 15% υψηλότερα. Ξεχωρίζουν oι τράπεζες με αιχμή Eurobank, Κύπρου, ΑΤΕ και Γενική. Κλειστή η Wall.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατά 10-15 μονάδες έχει ενισχυθεί το εύρος διακύμανσης του Γ.Δ., καθώς ξεπερνά τις 4.150 μονάδες, με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές και διάχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος προς ευρύτερο μέρος της αγοράς.

Στις 14:40 206 μετοχών η τιμή διαμορφωνόταν υψηλότερα και περίπου 70 χαμηλότερα, με μετοχές από την ευρύτερη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να υπεραποδίδουν.

Ξεχωρίζουν βέβαια Ζήνων στα 4,08 ευρώ, Χαλυβδοφύλλων, αλλά και Πετζετάκις, Κούμπας, Ελληνική Υφαντουργία, Elmec Sport, Alpha Γκρίσιν και αρκετοί ακόμη τίτλοι από αυτή την κατηγορία.

Το σημαντικό είναι ότι στην αγορά αποκαθίστανται και πάλι σε ικανοποιητικό βαθμό η ισορροπία και η σχετικά ισοδύναμη αντίδραση επιμέρους κλάδων και μετοχών.

Το γεγονός ότι ο Γ.Δ. παραμένει σε διακύμανση προς τις 4.170 μονάδες κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο καταγραφής ακόμη μίας ”υψηλής τιμής” στις επόμενες συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v