Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Τα αποτελέσματα δίνουν τον τόνο

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για την τρέχουσα εβδομάδα η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο report της με τίτλο ”Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2005 θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και θα θέσει τον τόνο”. Παραμένει θετική για τράπεζες, ”βλέπει” μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου για Alpha Bank.

Εγνατία: Τα αποτελέσματα δίνουν τον τόνο
Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για την τρέχουσα εβδομάδα η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report με τίτλο ”Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2005 θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και θα θέσει τον τόνο”.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank θα βρεθούν στο προσκήνιο αύριο και μεθαύριο (αντίστοιχα), καθώς ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης, ενώ υπενθυμίζει πως στις 27 Φεβρουαρίου ανακοινώνει τα μεγέθη η Αγροτική και στις 28 η Εθνική.

Για την Alpha Bank η Εγνατία Finance προβλέπει κέρδη προ φόρων ύψους 641,3 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 11,4% σε σχέση με το 2004, ενώ επισημαίνει ότι η κερδοφορία του ομίλου ενισχύθηκε την προηγούμενη χρονιά κατά 37,5 εκατ. ευρώ από τα κέρδη που αποκόμισε από την πώληση της Delta Singular.

Εξαιρουμένων των εν λόγω κερδών, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου θα καταγράψουν αύξηση 20% σε σχέση με το 2004.

Για την Τράπεζα Πειραιώς η Εγνατία Finance αναμένει αύξηση 33,7% στα κέρδη προ φόρων, κυρίως λόγω των δραστηριοτήτων του ομίλου από την εγχώρια αγορά (και δη στον τομέα των στεγαστικών δανείων), αλλά και λόγω της απορρόφησης της επενδυτικής της θυγατρικής.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στα ΕΛΠΕ (που επίσης, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα αύριο Τρίτη), εκτιμώντας ότι τα μεγέθη του τέταρτου τριμήνου θα είναι περισσότερο ”ήπια” σε σχέση με τα ”ισχυρά” αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος για το τρίτο τρίμηνο του 2005.

Υπενθυμίζει επίσης πως ξεκίνησε εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή των ΕΛΠΕ, θέτοντας την τιμή-στόχο των 13,3 ευρώ και τη σύσταση ”accumulate”.

Για την Cosmote, η οποία θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2005 στις 23 Φεβρουαρίου, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα καταγράψει αύξηση της κερδοφορίας κατά 6,9%, επισημαίνοντας πως θα είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τις αποδόσεις των θυγατρικών της εταιρίας στα Βαλκάνια ώστε να συνεκτιμηθούν μελλοντικές τάσεις.

Για τη τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν (που επίσης ανακοινώνει αποτελέσματα στις 23 Φεβρουαρίου) προβλέπει ”ισχυρά” μεγέθη προερχόμενα κυρίως από τις διεθνείς δραστηριότητες και δη από την αγορά των ΗΠΑ.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει πως παραμένει θετική για τις τράπεζες, σημειώνοντας πως η Alpha Bank διαθέτει το υψηλότερο περιθώριο ανόδου και συγκεκριμένα της τάξης του 22,1%, ακολουθούμενη από τις Eurobank (περιθώριο ανόδου 11,9%), Εθνική (10,6%) και Πειραιώς (+3,4%).

Επίσης, εμφανίζεται θετική για έναν αριθμό μετοχών που αναμένεται να εμφανίσουν ”ικανοποιητικά” μεγέθη για το 2005, όπως είναι οι: Intralot, J&P Aβαξ, ΚΑΕ, Γερμανός, Notos, Γρ. Σαράνης, Frigoglass, Attica Συμμετοχών και Jumbo.

Η Εγνατία Finance αναθεωρεί ταυτόχρονα στο εβδομαδιαίο της report τις συστάσεις για τις μετοχές των Autohellas (σε ”accumulate” από ”hold”), Τράπεζας Κύπρου (από ”accumulate” σε ”hold”), Coca – Cola 3E (από ”accumulate” σε ”hold”), Φουρλή (από ”hold” σε ”under review”), Frigoglass (από ”buy” σε ”accumulate”).

Παράλληλα αλλάζει τις συστάσεις για τις μετοχές των ΕΧΑΕ (σε ”hold” από ”under review”), Jumbo (σε ”buy” από ”hold”), Εθνικής (σε ”accumulate” από ”buy”) και Notos Com (σε ”buy” από ”accumulate”).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v