Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σφυροκοπείται” η ΔΕΗ

Στα επίπεδα των 3.500 μονάδων διαμορφώνεται η αγορά, καθώς οι πωλήσεις στη μετοχή της ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. τεμάχια και οι απώλειες φτάνουν πια το 4,5% για τη μετοχή. Μάλλον αδιάφορη και χωρίς ιδιαίτερο κέφι η σημερινή συνεδρίαση, καθώς σε επιλεγμένους τίτλους επιχειρείται κατοχύρωση κερδών, ενώ οι ξένοι τηρούν μάλλον στάση αναμονής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη μετοχή της ΔΕΗ μέχρι και 4,5% χαμηλότερα, η υποχώρηση του FTSE-20 προς τις 1.955 μονάδες θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη.

Βέβαια, το κλίμα στην αγορά είναι μάλλον... μουντό και αδιάφορο, καθώς εάν εξαιρεθούν οι ΔΕΗ, Coca Cola, Motor Oil και Αγροτική Τράπεζα, οι συναλλαγές σε μετοχές του FTSE-20 είναι συγκριτικά λίγες.

Ανάλογη είναι η διάθεση και στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου η σχέση ανοδικών – πτωτικών έχει επιβαρυνθεί την τελευταία μία ώρα προς το 1/3, καθώς κατοχύρωση θέσεων παρατηρείται στην Attica Group (προς τα 3,48 ευρώ), στο ΔΟΛ προς τα 2,96 ευρώ και λιγότερο σε ΕΥΔΑΠ (στα 7,08 ευρώ), Blue Star (προς τα 1,32 ευρώ), Unisystems (προς τα 1,86 ευρώ), Σαράντη, Νεοχημική, Σάνυο, Χατζηιωάννου και Πλαστικά Θράκης.

Αντιθέτως, ενισχύονται οι μετοχές των Κατσέλης, Καρδασιλάρης, Jumbo, Φουρλής, Autohellas, Aspis Bank και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Θα λέγαμε ότι η σημερινή συνεδρίαση έχει χαρακτήρα περισσότερο διαδικαστικό, καθώς η τάση για τον FTSE-20 βάρυνε από νωρίς λόγω της Deutsche Bank και της ΔΕΗ, ενώ ανάλογη παθητική στάση φαίνεται πως τηρούν και αρκετοί ξένοι διαχειριστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v