Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο τα blue chips

Στα μεγέθη εννεαμήνου εστιάζεται το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τα blue chips, και κυρίως τις τράπεζες, να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές. Περιορισμένο το περιθώριο πτώσης και θετική η ψυχολογία αναφέρει μερίδα των αναλυτών.

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο τα blue chips
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Coca Cola 3E (τα οποία και χαρακτηρίζει ”ικανοποιητικά”) αναφέρεται η Marfin Analysis, η οποία εκτιμά πως η θετική ψυχολογία θα διατηρηθεί.

Σύμφωνα με την Marfin Analysis το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα μεγέθη εννεαμήνου της Εθνικής τα οποία και θα ανακοινωθούν αύριο μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Γύρω από το επίπεδο των 3.500 μονάδων θα συνεχίσει να κινείται ο Γενικός Δείκτης με τους επενδυτές να επικεντρώνουν στα αποτελέσματα εννεαμήνου εκτιμά η Εγνατία Finance που συμπληρώνει πως και οι ξένες αγορές αναμένεται να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης στη Σοφοκλέους.

”Καλά” τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως σημειώνει η Εγνατία Finance, προσθέτοντας ότι αναμένουμε σήμερα και τα μεγέθη των Γερμανού και ΔΕΗ.

Εξάλλου, επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του υπουργού οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη αναφορικά με την επαναγορά μετοχών της Εμπορικής από την Credit Agricole ενδέχεται να έχουν επιδράσεις και στον τίτλο της Εμπορικής.

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα παραμείνει επικεντρωμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών και κυρίως στις τράπεζες, εν όψει της ανακοίνωσης των ”ισχυρών” (όπως αναμένονται) αποτελεσμάτων εννεαμήνου από την Εθνική Τράπεζα, αύριο Πέμπτη.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,65% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 247 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με την Marfin Analysis οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ανέκαμψαν χθες, σε συνέχεια της ανακοίνωσης ”καλών” αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ, αλλά και ενόψει της δημοσιοποίησης περαιτέρω αποτελεσμάτων αυτήν την εβδομάδα από τις Coca Cola 3Ε, Εθνική και Τιτάν.

Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν κοντά στα επίπεδα ”αντίστασης” συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v