Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πηγαίνουν... Ταμείο

Στην ευρύτερη περιοχή των 3.480 μονάδων (που αντιστοιχούν στις 1.950 του FTSE-20) δοκιμάζεται η πρώτη στήριξη της αγοράς. Με συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές από ό,τι στις προηγούμενες ανοδικές συνεδριάσεις επιδιώκεται η αποσαφήνιση της πρόθεσης όσων ρευστοποιούν θέσεις τους με σημαντικά κέρδη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε Εθνική και ΟΤΕ και δευτερευόντως σε Alpha Bank, Eurobank επικεντρώνονται μέχρι στιγμής οι αιτίες της κατά 0,80% υποχώρησης του Γ.Δ. προς τις 3.480 μονάδες.

Επίπεδο που αντιστοιχεί στις περίπου 1.950 για τον FTSE-20, με κύριο όμως χαρακτηριστικό την απουσία ουσιαστικών πωλητών.

Μόνο στην περίπτωση της Εθνικής και δευτερευόντως του ΟΤΕ μπορεί να θεωρηθεί πως οι συναλλαγές, περισσότερες του μισού εκατ. τεμαχίων, είναι αρκετές συγκριτικά, όμως μετρώνται λιγότερες από αυτές των προηγούμενων ανοδικών συνεδριάσεων.

Η μετοχή της Εθνικής θα πρέπει να ισορροπήσει σε τιμές λίγο υψηλότερα των 34-34,2 ευρώ, ενώ στον ΟΤΕ φαίνεται πως υπάρχει μία εξωχρηματιστηριακή παράμετρος που θα μπορούσε να προβληματίσει στη συνέχεια.

Στη μετοχή της Εμπορικής, οι συναλλαγές πραγματοποιούνται υψηλότερα των 34,4 ευρώ, στην Αγροτική υψηλότερα των 4,90 ευρώ, ενώ μικρότερης έκτασης ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τις μετοχές των ΟΠΑΠ και Τιτάν (παρά τη μικρή διόρθωση).

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, έμφαση δίνεται στο Μυτιληναίο, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αύριο να αποτελεί πρόκριμα για τη συνέχεια, ενώ η Μέτκα διαμορφώνεται στα 7,94 ευρώ, το δε Αλουμίνιο στα 20,36.

Αυξημένες συναλλαγές και μάλιστα σε ανοδική αντίδραση καταγράφονται μέχρι τα 3,56 ευρώ της Attica Group, μέχρι τα 1,39 ευρώ για τα Blue Star, ενώ θετικά διαμορφώνεται η μετοχή των Μινωικών Γραμμών στα 3,06 ευρώ και της ΑΝΕΚ στο 1,18 ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία αποτίμησης ξεχωρίζουν η FG Europe, με αγοραστές πλέον και υψηλότερα των 8 ευρώ, Φουρλής στα 8,10 ευρώ, Jumbo στα 9,08 ευρώ, Unisystems μέχρι τα 1,84 ευρώ, Δομική Κρήτης στα 0,63 ευρώ, Καρδασιλάρης στα 5,36 ευρώ, αλλά και Ρόκας, Κατσέλης και Καθημερινή.

Στη μετοχή της Καθημερινής οι μέχρι στιγμής συναλλαγές ξεπερνούν τις 25.350 τεμάχια, με αγοραστές μέχρι και 6,23% υψηλότερα, στα 6,14 ευρώ (όταν η συνολική εμπορευσιμότητα της μετοχής την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 20.290 τεμάχια), η δε απόδοσή της κατά 3,34% χαμηλότερη.

Για τη συνέχεια, το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο κυρίως σε Εθνική και ΟΤΕ, δευτερευόντως σε Eurobank, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v