Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών από Εθνική

Χαμηλότερα προς τις 3.490 μονάδες υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης, καθώς υπήρξε κατοχύρωση σημαντικών υπεραξιών από τη μετοχή της Εθνικής. Αντιδρούν ανοδικά Εμπορική, Αγροτική, ενώ συγκριτικά ικανοποιητική θεωρείται η εικόνα που διαμορφώνεται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ζητούμενη για σήμερα-αύριο είναι η επιβεβαίωση της πρώτης ”στήριξης” των 3.480 μονάδων.

Μέχρι στιγμής, εάν εξαιρεθεί η μετοχή της Εθνικής, οι πωλητές-αγοραστές βρίσκουν σχετικά εύκολα τιμή επαφής, με αποτέλεσμα ο FTSE 20 να υποχωρεί προς τις 1.955 μονάδες.

Μέχρι εδώ η εικόνα της αγοράς ούτε απρόσμενη είναι, αλλά ούτε και κινδύνους για τη βραχυπρόθεσμη τάση εγκυμονεί.

Η Εμπορική συνεχίζει ανοδικά προς τα 24,82 ευρώ (1,4%), η Αγροτική προς τα 4,94 ευρώ, ακολουθεί η Πειραιώς προς τα 17,86 ευρώ και έπονται Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια.

Στη μετοχή της Εθνικής είναι ορατή η διαδικασία κατοχύρωσης κερδών όσων έγκαιρα είχαν προεξοφλήσει τα αποτελέσματα εννεαμήνου και είχαν λάβει ανάλογα θέσεις από τιμές πέριξ των 33 ευρώ.

Θα πρέπει βέβαια στη συνέχεια να διαπιστωθεί μέχρι ποιου σημείου θα συνεχιστούν οι πωλήσεις -οι πηγές αναφέρονται σε συγκριτικά περιορισμένο αριθμό μετοχών- και η διαμόρφωση μίας πιο ισορροπημένης τιμής σαφώς υψηλότερα των 34,2 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1,4 με την τάση να παραμένει θετική για τον Mid 40 και με οριακές απώλειες για τον SmallCap 80.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές των Chipita, Εγνατία, Αλουμίνιο, Μυτιληναίος, Unisystems, Καρδασιλάρης, Ρόκας, ΑΕΓΕΚ και ορισμένων ακόμη.

Για τη συνέχεια θα επιμείνουμε κατ’ αρχήν στην επιβεβαίωση της ”στήριξης” πέριξ της περιοχής των 3.480 μονάδων και στην αποσαφήνιση της τάσης στη μετοχή της Εθνικής, δευτερευόντως της Εμπορικής και εν συνεχεία σε Eurobank και ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v