Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατακλυσμός σεναρίων - νέο ”Στοίχημα” ΟΠΑΠ

Προς τις 3.500 μονάδες διαμορφώνεται πλέον η τάση για το Γ.Δ., σε μια συνεδρίαση που τη μερίδα του λέοντος κερδίζουν μέχρι στιγμής επιλεγμένες μετοχές του FTSE-20, όπως ΟΠΑΠ, Εθνική, Alpha Bank, ΕΛΠΕ και ΚΑΕ. Ηπιότερη η ανοδική αντίδραση στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η επιθετικότερη της αναμενόμενης αντίδραση της αγοράς μέσω συγκεκριμένων μετοχών φέρνει το Γ.Δ. προς τις 3.500 μονάδες.

Με απόλυτο ”χαρτί” τις τελευταίες δύο μέρες τον ΟΠΑΠ, όπου φαίνεται να έχει εισρεύσει το μεγαλύτερο μέρος του ”κερδοσκοπικού χρήματος”.

Εάν αναλογιστεί κανείς πως η μετοχή του ΟΠΑΠ ξεκίνησε χθες από το

-2,5% (στα 23,7 ευρώ) για να γυρίσει στο + και να φτάνει πλέον τα 26 ευρώ, γίνεται εύκολα αντιληπτό το μέγεθος του Στοιχήματος που παίζεται από τους ξένους σε μετοχές του FTSE-20.

Σε λιγότερο από δύο συνεδριάσεις στον ΟΠΑΠ βγαίνει περίπου 1,3 ευρώ κέρδος ανά μετοχή.

Χθες, διακινήθηκαν 1,5 εκατ. τεμάχια, ενώ σήμερα μέχρι στιγμής οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 1,2 εκατ. τεμάχια.

Με επιθετικό ρυθμό συνεχίζονται οι αγορές στη μετοχή της Εθνικής, μέχρι τα 34,96 ευρώ, στην Πειραιώς μέχρι τα 17,58 ευρώ, στα ιστορικά υψηλά της Τιτάν, σε Alpha Bank, Αγροτική Τράπεζα, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και σε αρκετούς ακόμη τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Είναι προφανές πως οι ξένοι, πέρα από το κυνήγι της βραχυπρόθεσμης προεξόφλησης, επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του χαρτοφυλακίου τους εν όψει της λήξης της χρήσης.

Το κλίμα αποτυπώνεται και στη σχέση ανοδικών – πτωτικών, η οποία παραμένει στο περίπου 2 προς 1, τη στιγμή που επιθετικές αγορές πραγματοποιούνται σε Μυτιληναίο, Μέτκα, ΕΧΑΕ, Μαΐλλη, Intralot, Γενική, ΕΥΔΑΠ και Εθνική Ακινήτων.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση συνεχίζουν ανοδικά Byte, Χατζηιωάννου, Sprider, Σάνυο, ΑΕΓΕΚ, Newsphone, Lamda, Altec και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης μένει να διατηρηθεί το θετικό κλίμα, κυρίως σε βασικές μετοχές του FTSE-20, καθότι σε αυτή τη φάση η τάση στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ενδεχόμενο υπεραπόδοσης μετοχών όπως οι Εθνική, Alpha Bank, Αγροτική, ΟΠΑΠ και ενδεχομένως από αύριο ΟΤΕ και Εμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v