Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίβαρο η Εθνική στην πτώση

Με αυξημένη εμπορευσιμότητα, πωλήσεις υποχωρεί χαμηλότερα η μετοχή του ΟΠΑΠ. Πωλητές εμφανίζονται και στη μετοχή του ΟΤΕ, δημιουργώντας κλίμα και φέρνοντας μέχρι και 0,6% χαμηλότερα την αγορά. Ζητούμενη η αντίδραση των Eurobank και Alpha Bank. Ξεχωρίζουν Εθνική - Motor Oil.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πωλήσεις με... μέτρο διαμορφώνουν χαμηλότερα την αγορά, περισσότερο, όμως, τον FTSE-20.

Αντιθέτως, για τον SC-80 μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται η περιοχή των 535 μονάδων, ενώ κατά 0,26% διορθώνει ο Mid 40.

Όλα αυτά με συναλλαγές περίπου 37 εκατ. ευρώ στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης, καθώς οι πωλητές ήταν περισσότερο επιθετικοί στην περίπτωση του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, μέχρι εκείνη την ώρα οι συναλλαγές προσέγγιζαν το μισό εκατ. τεμάχια, η δε μετοχή υποχωρούσε κατά 1,5%, προς τα 23,90 ευρώ.

Για την περίπτωση του ΟΠΑΠ η στήλη ό,τι είχε να αναφέρει το επισήμανε χθες.

Όμως, αυξημένες εμφανίζονται οι συναλλαγές στην ”ανοδική CosmΟΤΕ”, προς τα 17,68 ευρώ, τη στιγμή που περίπου ισόποσες συναλλαγές πραγματοποιούνται στον ΟΤΕ.

Η μετοχή του Οργανισμού υποχωρεί προς τα 17,70 ευρώ.

Από το χώρο της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής επιμέρους μετοχές, όπως οι Attica Group, Blue Star Ferries (μετά την ανακοίνωση του θετικού 9μήνου), Intralot (μετά τη χθεσινή διόρθωση), αλλά και Info-Quest (στα 4,48 ευρώ), Frigoglass (στα 6,32 ευρώ), ΑΝΕΚ στα 1,18 ευρώ και λίγες ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Με βάση την τεχνική εικόνα της αγοράς στα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης, η τάση φαίνεται πως θα εξαρτηθεί από την έκταση των πωλήσεων στη μετοχή του ΟΠΑΠ, την πιθανή απορρόφηση της προσφοράς στη μετοχή της Eurobank μέχρι τα 27,70 ευρώ, αλλά και της Alpha Bank μέχρι τα 25,10 ευρώ.

Αντιθέτως, σε Εθνική και Εμπορική οι αγοραστές μετά τα πρώρα 20-25 λεπτά εμφανίστηκαν υψηλότερα, προς τα 34,18 και 24 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v