Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάση από διεθνείς αγορές και μεγέθη 9μήνου

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνουν οι αναλυτές, οι οποίοι προβλέπουν παράλληλα και επιλεκτικές τοποθετήσεις. Οι διεθνείς αγορές αλλά και τα αποτελέσματα εννεαμήνου παραμένουν καταλύτες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

ΑΧΕ: Τάση από διεθνείς αγορές και μεγέθη 9μήνου
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι διεθνείς αγορές, αλλά και τα αποτελέσματα εννεαμήνου παραμένουν οι βασικοί καταλύτες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς, αναφέρει η Marfin Analysis.

Πτωτικά εκτιμά η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές στις ΗΠΑ να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση του δείκτη CPΙ.

Εξάλλου, ”προσεκτικό” άνοιγμα προβλέπει η Proton Securities για τη Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή εκτιμά πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί η μετοχή του ΟΤΕ.

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Εγνατία Finance ότι θα κινηθεί η Σοφοκλέους, έχοντας καταγράψει νέα υψηλά έτους, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις παραμένουν σημείο αναφοράς, ενώ για την ευρύτερη αγορά η Εγνατία Finance σημειώνει πως το πλέον πιθανό σενάριο για τις ερχόμενες δύο εβδομάδες είναι η τήρηση στάσης αναμονής, δεδομένου ότι διανύουμε την περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance σημειώνει ότι η άποψή της ενδυναμώνεται από το γεγονός ότι ανάλογη τάση παρατηρείται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Θα συνεχιστούν κατά πάσα πιθανότητα οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, η οποία συμπληρώνει πως για σήμερα ενδέχεται να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,39%, στις 3.428,61 μονάδες, έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, έχοντας φτάσει σε υψηλά τετραετίας (των 3.460,90 μονάδων στις αρχές της συνεδρίασης), αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι μετοχές έχασαν έδαφος ύστερα από το ενθουσιώδες άνοιγμα, το οποίο και ακολούθησαν κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος και έκλεισε τη μέρα καταγράφοντας κέρδη, σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v