Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός νέας ανόδου η Εμπορική

Παραμένει μοχλός της βραχυπρόθεσμης αντίδρασης η Εμπορική, κυρίως όμως των εξελίξεων που προμηνύονται μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ικανοποιητικές θεωρούνται οι συναλλαγές, ενώ στο περίπου 1,3 προς 1 διαμορφώνεται η αναλογία ανοδικών – πτωτικών. Νέο υψηλό για την Εθνική (33,72 ευρώ).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιβεβαιώνεται η ισχύς, κυρίως όμως η μεθοδικότητα με την οποία ”χτίζονται” τα νέα υψηλά στη Σοφοκλέους.

Με τις απαραίτητες ενδοσυνεδριακές μικροδιορθώσεις – επιβεβαιώσεις των βραχυπρόθεσμων ”στηρίξεων” συνεχίζει προς τις 3.440 μονάδες η αγορά.

Αιχμή παραμένει η Εμπορική (3,6%) που μετά τις 11.30-12.00 ακολουθείται από την Εθνική (στα 33,48 ευρώ) και την Alpha Bank (στα 24,72 ευρώ), ενώ πέρασε και το πακέτο της Πειραιώς (βλ. σχετικό θέμα).

Ισχυρή παραμένει η φορά του FTSE 20 (0,44%) με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα περίπου 150 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των πακέτων (στις περίπου 13.50).

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών παραμένει θετική στο περίπου 1,3 προς 1 με εμφανή τη διάθεση ”μόχλευσης” σε επιμέρους τίτλους.

Από το θερμό μέτωπο των μεσαίων τραπεζών η Εγνατία ενισχύεται κατά 2,5% στα 4,20 ευρώ, η Αττικής στα 5,50 ευρώ, η Γενική στα 9,30 ευρώ, ενώ δεν υπολείπεται η Aspis Bank.

Η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου αποτελεί την καλύτερη ”ανάσα” για τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, με τη μετοχή της Attica Group να κινείται θετικά προς τα 3,42 ευρώ και της Blue Star κατά 1,6% στα 1,27 ευρώ.

Ενδιαφέρον, για μία ακόμη συνεδρίαση, παρουσιάζουν αρκετές από τις μετοχές εκδοτικών εταιριών, ενώ άξια αναφοράς είναι η αντίδραση μετοχών όπως ΠΕΑ (Πειραιώς ΑΕΕΠ) με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, Altec στα 0,85 ευρώ, ΑΕΓΕΚ στα 0,75 ευρώ, Sanyo στα 1,03 ευρώ, Χατζηιωάννου στα 0,91 ευρώ, ΕΥΔΑΠ στα 7,10 ευρώ, Μαΐλλης στα 3,60 ευρώ, αλλά και ΜΕΤΚΑ (2,1%), Μυτιληναίος (1,9%), Αλουμίνιον (0,60%).

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση το κλίμα θεωρείται αρκούντως ικανοποιητικό. Ενδεικτικά αναφέρεται πως Λεβεντέρης, Fitco, LogicDIS, Byte, Σελόντα, Microland, Ίλυδα, Ατέρμων, Olympic Catering, Βογιατζόγλου, Γρηγόρης, Yalco, ΚΡΙ-ΚΡΙ και άλλες 12 μετοχές αυτής της κατηγορίας ενισχύονται με ποσοστό μεγαλύτερο του 2%.

Για τη συνέχεια εμμένουμε στην πάγια προσέγγιση της κατ’ αρχήν διασφάλισης των νώτων μας και της εν συνεχεία μεθοδικής σταδιακής ”μόχλευσης” σε επιμέρους τίτλους και επιλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v