Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητεί νέα υψηλά η Σοφοκλέους

Με τη Eurobank στο 3,6%, την Alpha Bank και την Εθνική να ακολουθούν, αλλά και την πλειονότητα των επιλεγμένων μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αποκαθίσταται χωρίς σημαντικές αντιστάσεις η μέχρι προχθές εμφανής ανοδική φορά στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αμβλύνονται ακόμη περισσότερο οι επιφυλάξεις όσων... φοβήθηκαν από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο Γ.Δ. βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στα μακροπρόθεσμα υψηλά των 3.425 μονάδων, με τον FTSE-20 να κινείται προς τις 1.912 μονάδες.

Οι επιθετικού χαρακτήρα αγορές στη μετοχή της Εurobank φέρνουν κατά 3,6% υψηλότερα τον τίτλο προς τα 27,40 ευρώ.

Με συναλλαγές περίπου 400.000 τεμαχίων ενισχύεται κατά 2,4% προς τα 24,84 ευρώ η Alpha Bank, ενώ θετικά αντιδρούν πλέον Εθνική (1,3%), ΔΕΗ (1,8%), ΟΤΕ (0,5%) και συνολικότερα ο FTSE-20 κατά 1,2%.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται πλέον στο περίπου 2,5 προς 1, με αυξημένες συναλλαγές σε κάθε βασική κατηγορία μετοχών.

Ο MID-40 υπεραποδίδει κατά 0,94%, ο δε SC-80 αντιδρά μέχρι και 0,65% υψηλότερα.

Μετοχές εταιριών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αναβαθμίζονται μέσω της ένταξής τους στους δείκτες FTSE και Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης συνεχίζουν να προσελκύουν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση των εταιριών Blue Star, Frigoglass, Autohellas, Μινωικές Γραμμές, Chipita, Attica Group, αλλά και Μυτιληναίος, Τεχνική Ολυμπιακή, Μέτκα, Αστήρ, ΕΥΔΑΠ και αρκετών ακόμη.

Για τη συνέχεια δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν, καθώς η αγορά, μετά τη χθεσινή... ανάπαυλα, επιβεβαιώνει το θετικό ενδεχόμενο, δηλαδή της καταγραφής ενός ακόμη υψηλού προς το τέλος της χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v