Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι δημοσκοπήσεις σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η οργάνωση του διαλόγου για το ασφαλιστικό πρόβλημα, το ενδιαφέρον κοινοπρακτικών σχημάτων για τα ολυμπιακά ακίνητα αλλά και τα μεγέθη εννεαμήνου της Eurobank είναι μερικά από τα θέματα που αναφέρονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι δημοσκοπήσεις σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η οργάνωση του διαλόγου για το ασφαλιστικό πρόβλημα, το ενδιαφέρον κοινοπρακτικών σχημάτων για τα ολυμπιακά ακίνητα αλλά και τα μεγέθη εννεαμήνου της Eurobank είναι μερικά από τα θέματα που αναφέρονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Δημοσκόπηση: Ένα άλλο πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται αργά αλλά σταθερά μετά από 20 μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ., αναφέρει η Ημερησία, η οποία επικαλούμενη δημοσκόπηση της Metron Analysis σημειώνει πως η διαφορά της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφωθεί στο 0,6%.

Εντυπωσιακά ευρήματα αποκαλύπτει η τελευταία έρευνα της Metron Analysis σύμφωνα με Το Βήμα, που επισημαίνει ότι η ψαλίδα κλείνει, αλλά προηγείται πάντα ο Κ. Καραμανλής.

Η τανάλια της συνεχούς πτώσης των ποσοστών της από τον Μάιο του 2004 έως σήμερα σφίγγει τη Ν.Δ., αναφέρει η Ελευθεροτυπία, ενώ για ρεκόρ φθοράς για την κυβέρνηση κάνουν λόγο Τα Νέα.

Εντυπωσιακό προβάδισμα για την κυβέρνηση 3,5 μονάδων δίνει γκάλοπ της V-PRC, τονίζει ο Ελεύθερος Τύπος, που συμπληρώνει πως η Ν.Δ. είναι μπροστά και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Τιτλοποιήσεις: Πληγή χαίνουσα αναδεικνύονται οι τιτλοποιήσεις, τονίζει η Καθημερινή, συμπληρώνοντας ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον αέρα βρίσκεται το σχέδιο της τιτλοποίησης για το 2005, το οποίο θα απέφερε έσοδα στα κρατικά ταμεία 1,5 δισ. ευρώ.

Η Eurostat δεν είναι σε θέση να γνωμοδοτήσει ακόμα για τις ελληνικές τιτλοποιήσεις, δήλωσε στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Αλμούνια, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές: ”Μια τρύπα στο νερό” απεδείχθη τελικώς η τελευταία ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του υπουργείου οικονομικών καθώς, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, μόλις 110.000 οφειλέτες πήγαν και ρύθμισαν οφειλές, από τις οποίες το Δημόσιο έχει εισπράξει συνολικά περίπου 410 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατέβαλαν κατά μέσο όρο περίπου 3.700 ευρώ, επισημαίνει Το Βήμα.

Ασφαλιστικό: Για διάσταση απόψεων στα συναρμόδια υπουργεία όσον αφορά στο Ασφαλιστικό των τραπεζών κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία καθυστερεί το προεδρικό διάταγμα, επισημαίνοντας ότι απομένουν μόλις 40 ημέρες για να γίνουν οι αναλογιστικές μελέτες.

Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, με αντικείμενο την οργάνωση του διαλόγου για το ασφαλιστικό πρόβλημα, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΕΚΤ: Παρελθόν θα αποτελεί σύντομα η εποχή των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων του ευρώ, καθώς είναι μόνο θέμα χρόνου η αύξησή τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που ανησυχεί πλέον σοβαρά για τις πληθωριστικές πιέσεις που προκαλεί στην ευρωπαϊκή οικονομία η κούρσα των τιμών του πετρελαίου, αναφέρει το Κέρδος.

Ασφαλιστικές Εταιρίες: Την πρόθεση της κυβέρνησης να μη δείξει ανοχή, προκειμένου να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η εκκαθάριση της ασφαλιστικής αγοράς, επανέλαβε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ολυμπιακά Ακίνητα: ”Ολυμπιακές διαστάσεις” θα λάβει το προσεχές διάστημα ο αγώνας των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, που διεκδικούν με κοινοπρακτικά σχήματα τα δύο μεγάλα ”φιλέτα” των Ολυμπιακών Ακινήτων, αναφέρει η Εξπρές, που συμπληρώνει πως στα σχήματα μετέχουν μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως οι κ. Σπ. Λάτσης, Σ. Κόκκαλης, Β. Βαρδινογιάννης, Δ. Κοπελούζος και Γ. Μπόμπολας.

Συνολικά 13 επιχειρηματικά σχήματα, αποτελούμενα από 37 εταιρίες, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγ. Κοσμά και 2 για το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, ενώ προεπιλέγησαν 4 σχήματα για το Κανόε – Καγιάκ Σλάλομ στο Ελληνικό και 2 για το Μπάντμιντον στο Γουδί, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τεχνικές Εταιρίες: Στα μικρά, ιδιωτικά έργα στρέφονται οι τεχνικές εταιρίες, οι οποίες αναλαμβάνουν την κατασκευή πολυκατοικιών και τηλεοπτικών στούντιο, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Πετρέλαιο: ”Βουτιά” μεγαλύτερη του 1 δολαρίου πραγματοποίησαν χθες οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, διατηρώντας την πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών, παρά το σύντομο διάλλειμμα λόγω των φόβων για την ενεργειακή επάρκεια εν όψει του χειμώνα, επισημαίνει η Καθημερινή.

Αλουμίνιο: Την επιστροφή του κλάδου του αλουμινίου σε ανοδικούς ρυθμούς από τις αρχές του δευτέρου εξαμήνου του 2005 γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, σύμφωνα με το Κέρδος.

Ξενοδοχεία: Στην αναθεώρηση των συστημάτων κατάταξης των ξενοδοχείων (αστέρια) και των ενοικιαζόμενων δωματίων (κλειδιά) προχωρεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τους φορείς των δύο κλάδων, επισημαίνει η Εξπρές.

Αποτελέσματα εννεαμήνου: Στην κατά 54% αύξηση που κατέγραψαν τα κέρδη της Eurobank στο εννεάμηνο, αλλά και στην ενίσχυση των κερδών της Intralot, αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Εθνική: Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση για την εθελουσία έξοδο στην Εθνική, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως το κόστος της εθελουσίας υπολογίζεται στα 75-80 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής, όπως αναφέρει η εφημερίδα στο σημερινό της φύλλο.

Δεκάδες παράγοντες πάσης φύσεως φιγουράρουν στον μακρύ κατάλογο των ”καθ’ έξιν” κερδισμένων του ”Πάμε Στοίχημα” σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως κοινό σημείο όλων είναι η μόνιμη σχεδόν εύνοια της θεάς Τύχης.

Εμπορική: Η Εμπορική ήταν κάποτε η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα, μέχρι που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε από το Παρίσι, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι σήμερα η Τράπεζα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, τονίζοντας ότι στην Εμπορική έτυχε για άλλη μια φορά στα χέρια της το χρυσό κλειδί των εξελίξεων.

ΔΕΗ: Επιμένει η ΔΕΗ για την απόκτηση της Bobov Dol σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει ότι το ενδιαφέρον της ελληνικής επιχείρησης για την απόκτηση του λιγνιτικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στη Βουλγαρία είναι έντονο.

Coca-Cola 3Ε: Στις 8 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει τελικά η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την υπόθεση της Coca-Cola 3Ε, σημειώνει η Καθημερινή.

Αστήρ: Σε δέκα ημέρες θα καταρτιστεί η short list για τον ”Αστέρα”, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v