Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κούφια” διόρθωση

Δεν επιβεβαιώνονται οι ”στηρίξεις” 2-3 ημερών, καθώς FTSE-20 και Γενικός Δείκτης υποχωρούν χαμηλότερα. Με ελάχιστη προσφορά, περιορισμένες οι συναλλαγές στις τράπεζες και η σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 3.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Κούφια” διόρθωση με μετρημένες συναλλαγές. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται η βραχυπρόθεσμη τάση του FTSE-20, καθώς υποχωρεί προς τις 1.888 μονάδες, ενώ και ο Γ.Δ. διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα των 3.400 μονάδων.

Έχει ενδιαφέρον, όμως, το πώς διαμορφώνεται, μέχρι στιγμής, αυτή η τάση.

Από τον FTSE-20 ”διορθώνουν” τα ΕΛΠΕ κατά 2,9% (με συναλλαγές περίπου 240.000 τεμαχίων), η Alpha Bank κατά 2,4% και η Πειραιώς κατά 1,4%.

Οι συναλλαγές και στους πέντε ισχυρούς τραπεζικούς τίτλους παραμένουν συγκριτικά με τον τζίρο των προηγούμενων ημερών σε χαμηλό επίπεδο.

Αντιθέτως, ανοδικά αντιδρούν Eurobank, Τιτάν και πάλι προς τα 29,80 ευρώ, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο.

Έχει, όμως, επιβαρυνθεί η τεχνική εικόνα της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης και περισσότερο του MID-40.

Στην περίπτωση της Μέτκα, με απώλειες 2,3% οι συναλλαγές δεν ξεπερνούν τις 55.000 τεμάχια και τις 90.000 στο Μυτιληναίο, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση της Chipita (περισσότερες των 300.000 τεμαχίων).

Χαμηλότερα, βέβαια, κινούνται ΕΥΔΑΠ, Μαΐλλης, θυγατρικές της Βιοχάλκο, S&B, Intralot και ΕΧΑΕ.

Αντιθέτως, Αttica Group, ΔΟΛ (με 2,1%) κινούνται θετικά.

Από τη στιγμή που η φορά των βασικών δεικτών και μετοχών έχει διαμορφωθεί αρνητικά και μέχρι στιγμής οδηγούμεθα σε μη επιβεβαίωση των στηρίξεων, θεωρείται ενθαρρυντικό το γεγονός της κατακόρυφης μείωσης των συναλλαγών (κάτι που δεν θα ίσχυε σε μία σταθεροποιητική συνεδρίαση).

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, συνεχίζουν θετικά Γρηγόρης, Everest, αλλά και FG Europe, PC Systems και ορισμένες ακόμη.

Κατά 2,8% ενισχύεται η Μοτοδυναμική στα 4,44 ευρώ, και κατά 2,62% στα 2,68 ευρώ η Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνας.

Για τη συνέχεια, αυτό που κατά την εκτίμησή μας έχει ενδιαφέρον, είναι κυρίως οι συναλλαγές (δηλαδή η εν δυνάμει προσφορά) και τα σημεία ισορροπίας που θα πρέπει να βρεθούν για το Γ.Δ., τον FTSE-20 και το MID-40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v