Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικό το momentum, οι τράπεζες στο επίκεντρο

Διατηρείται το θετικό momentum στη Σοφοκλέους εκτιμά μερίδα των αναλυτών, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί για μια ακόμη συνεδρίαση ο κλάδος των τραπεζών με την Eurobank να ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

ΑΧΕ: Θετικό το momentum, οι τράπεζες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το θετικό της momentum θα διατηρήσει η Σοφοκλέους σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής ΑΧΕ.

Στον τραπεζικό κλάδο εκτιμά η Marfin Analysis πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, σε συνέχεια των ”καλών” αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Proton Securities που αναφέρει πως τα μεγέθη τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πειραιώς θα φέρουν τον τραπεζικό κλάδο γενικότερα στο επίκεντρο, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στην Eurobank η οποία ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Στις εταιρίες εκείνες που έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα εννεαμήνου εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η Εγνατία Finance υπενθυμίζει ότι σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης η Eurobank θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς χθες μετά τη λήξη της συνεδρίασης, οριακά καλύτερα του αναμενόμενου, ενισχύουν την αισιοδοξία για τον κλάδο.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει ότι τα διυλιστήρια εμφάνισαν ”ισχυρά” αποτελέσματα, λόγω των ισχυρών περιθωρίων διύλισης, αλλά και των αυξημένων τιμών του πετρελαίου, στοιχεία που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία.

Θετική εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα παραμείνει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους, σε συνέχεια των ”καλών” αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν χθες οι Motor Oil, ΕΛΠΕ και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως στο επίκεντρο παραμένουν τα μεγέθη εννεαμήνου με την Eurobank να ανακοινώνει τα αποτελέσματά της σήμερα.

Τι έγινε χθες: Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης (στις 3.417,73 μονάδες), έχοντας καταγράψει νέα υψηλά 52 εβδομάδων στις αρχές της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Οι βασικοί δείκτες δεν κατάφεραν να διασπάσουν τις αντιστάσεις των υψηλών 52 εβδομάδων, ύστερα από τρεις συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν κινήσεις συσσώρευσης, σημειώνει η Marfin Analysis που συμπληρώνει ότι καταγράφηκαν πωλήσεις κυρίως στη μεσαία και τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v